2013. szeptember 16., hétfő

TALENTn Konferencia - magyar tehetségek és tehetségsegítő szakemberek fóruma

2012. őszén indult a La femme magazin 50 tehetséges magyar fiatal programja, amelyben a Nemzeti Tehetségpont szakmai támogatóként vállalt szerepet. A program szervezői továbbra is fontosnak tartják a magyar tehetség ügyét, melyet idén ősszel egy új fórum létrehozásával kívánnak támogatni. 2013. szeptember 26-án rendezik meg a Nemzeti Tehetség Program támogatásával a magyar tehetségek és tehetségsegítő szakemberek fórumát, a TALENTn Konferenciát, ahol bemutatkozik az 50 tehetséges magyar fiatal program néhány kiválasztottja, szót kapnak ismert emberek és sor kerül szakmai beszélgetésekre is.

A Talentn konferencia időpontja: 2013. szeptember 26-án 10:00 órától
Helyszíne: RaM Colosseum (XIII. kerület, Kárpát u. 23.)


A TALENTn Konferencián délelőtt fiatal tehetségek adnak elő, majd délután népszerű és ismert előadók kerekasztal-beszélgetéseit hallgathatják meg a résztvevők. A délutáni program két párhuzamos szakmai fórummal is kiegészül, ahol az oktatási intézmények, valamint a versenyszféra tehetséggondozással foglalkozó szakemberei vesznek részt. Az előadók között ott lesz Bényei Éva Bernadett és Szokolay Ádám, a 2013-as Felfedezettjeink pályázat két fődíjasa, a délutáni szakmai fórumon pedig többek között Prof. Dr. Bagdy Emőke, a Tehetséghidak Program Tudományos Tanácsadó Testületének tagja és Bajor Péter, a MATEHETSZ elnöke tart előadást.

Az előadások fő témái: Mit ér a tehetség, ha magyar? Mennyire versenyképesek tehetségeink a világban? Van-e összefüggés a tehetségek segítése és az ország versenyképessége között? Mennyire hatékony a tehetséggondozás? For-profit vagy non-profit tevékenység? Hogyan mérhetjük eredményességét? Milyen megoldásokat kínál a tehetséggondozás a társadalmi egyenlőtlenségek enyhítésére, milyen esélyt nyújthat a társadalmi felzárkózásban?

A szervezők ingyenes részvételi lehetőséget biztosítanak a korlátozott szabad helyek függvényében (regisztrációhoz kötött): http://www.talentn.hu/jelentkezes/egyeni
Lehetőség van VIP részvételre is (ez magában foglalja az elsőbbségi helyet a szakmai szekciókban, ebédet és részvételi lehetőséget a zárófogadáson, részvételi díj ellenében): http://www.talentn.hu/jelentkezes/vip

Jelentkezési határidő: 2013. szeptember 19.

További információ: www.talentn.hu

Főszervező: Silver Kiadó Kft. - La femme magazin
Az eseményt a MATEHETSZ az NTP-ITR-M-MPA-12 - A Nemzeti Tehetség Program célkitűzéseit támogató ismeretterjesztés és nyári ismeretterjesztő rendezvények támogatása című pályázatból támogatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése