2013. szeptember 12., csütörtök

Juvenes Translatores - fordítóverseny

Október 20-ig regisztrálhatnak a középiskolák az Európai Unió idei Juvenes Translatores fordítóversenyére az ec.europa.eu/translatores weboldalon. Az online jelentkezési űrlap az EU összes hivatalos nyelvén, így idén először horvátul is elérhető – közölte az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete az MTI-vel.
Az idén hetedik évébe lépő versenyt november 28-án rendezik meg az összes – akár több mint 760 – kiválasztott iskolában azonos időpontban. A megmérettetés minden, 1996-ban született (iskolánként 2-5) diák számára nyitott. A tanulók a versenyen egyoldalnyi szöveget fordítanak le tetszésük szerint az EU 24 hivatalos nyelvének bármelyikéről bármelyikére, így összesen 552 nyelvkombináció közül választhatnak.

Mivel 2013 a polgárok európai éve, a lefordítandó szövegek is az uniós polgárságra, illetve annak előnyeire fognak fókuszálni. A diákok munkáit az Európai Bizottság fordítói pontozzák, és országonként kiválasztanak egy győztest. A nyertesek meghívást kapnak Brüsszelbe, a 2014. áprilisi díjátadóra.
 
Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése