2013. szeptember 30., hétfő

Nagy Rajzolás - Rajzold meg a jövőt!

Tudtátok, hogy a világ 2000 óta minden októberben „Big Draw”, azaz „Nagy Rajzolás”-lázban ég? Ennek az Angliából indult akcióprogramnak az a célja, hogy minél többen kezdjenek el rajzolni, és ezáltal közösen gondolkodni, felfedezni és rajzolva kommunikálni egymással. Idén a jelmondat „Draw tomorrow!”, vagyis a jövő megrajzolása a feladat.
A Múzeumok Őszi Fesztiválját koordináló Múzeumi Oktatási és Képzési Központ és Magyarország, egyben Középkelet-Európa legnagyobb írószergyártó vállalata, az ICO Zrt.  internetes alkotópályázatot hirdet alsó, illetve felső tagozatos általános iskolai osztályok számára. A jövő múzeumának elképzelése és tetszőleges módon és technikával (pl. rajz, makett, képregény) történő elkészítése a feladat. Lerajzolható például az, hogy milyen tárgyakat fog gyűjteni egy múzeum 50 év múlva, vagy hogyan fog kinézni a jövő múzeuma, és mi mindent lehet benne csinálni.
 Letölthető dokumentum:
Az alkotásokról készült fényképet és a mű leírását 2013. október 15-ig kell beküldeni az oszifesztival@sznm.hu címre, a pályázó osztály iskolájának nevével együtt, az e-mail tárgyánál szerepeljen „A jövő múzeuma”.  
Az alkotások felkerülnek a fesztivál honlapjára (www.oszifesztival.hu) is, ahol 2013. október 27-ig lehet szavazni rájuk.
A rajzokat és makettekről készült fotókat október 15-ig kérjük postára adni a MOKK címére (Szentendre, 2000, Sztaravodai út), a munkákból a Skanzen kiállítást rendez. A legtöbb szavazatot begyűjtő alkotásért mindkét korcsoportban izgalmas jutalom jár az alkotóknak. Egy 2014. 06.30-ig igénybe vehető múzeumpedagógia foglalkozás a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, Szentendrén, valamint a pomázi ICO Zrt.-nél tett gyárlátogatás és meglepetés ajándék lesz a jutalma a pályázatot megnyerő osztályoknak.
A pályázat részletes feltételei a www.oszifesztival.hu és a www.mokk.skanzen.hu oldalakon találhatóak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése