2013. szeptember 5., csütörtök

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2013-ban is!

A programok 2013. szeptember 30-án az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitóval kezdődnek és október 27-ig tartanak.
 
A Múzeumok  Őszi Fesztiváljának fő üzenete 2013-ban:  A múzeum legyen mindenkié! 

A fesztivál idejére speciális programokkal megnyitott múzeumi kapukkal nem pusztán a kulturális értékek megőrzésére, fontosságára kívánják felhívni a figyelmet, hanem szeretnék a 21. századi modern emberek számára is kézzelfoghatóvá, megélhetővé tenni a múzeumok világát. A programsorozattal találkozások sokszínű lehetőségét kívánják megteremteni múzeum és közönsége között, minden generáció számára. A megújított tematika lehetőséget biztosít arra is, hogy a résztvevő múzeumok vonzó, újszerű, esetenként a megszokottól eltérő programokat hirdessenek meg.
A célcsoportok között külön figyelmet fordítanak 2013-ban a Tanárok éjszakája programmal a pedagógusokra, egyéb rendezvényekkel a középiskolás és fiatal felnőtt korosztályra, illetve a 60+ szenior generációra.
  
A múzeumok első alkalommal kínálnak komoly témákat, beszélgetéseket, könnyed formában, éjszakába nyúló időben a tanároknak, országszerte ugyanazon a napon, 2013. október 11-én Magyarország számos településének múzeumában. A program lehetőséget biztosít arra is, hogy a pedagógusok a múzeumi kiállításokat kicsit másként is megismerhessék, betekintsenek a színfalak mögé. A cél az, hogy a múzeum kiállításainak, a munkatársak tevékenységének, múzeumi programjainak, a műhelytitkoknak „bennfentes”-ként történő megismerése inspiráló legyen számukra. A programot kedvcsinálónak szánják az oktatási szakemberek számára, és szeretnék, ha közülük mind többen térnének vissza diákjaikkal együtt, mert: „ide visszatérni érdemes!”

Részletes információk: www.oszifesztival.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése