2013. július 5., péntek

Új utakon az iskolai testnevelés

A Magyar Diáksport Szövetség  (MDSZ) 2013. május 24-én útnak indította az „A testnevelés új stratégiájának és a fizikai állapot új mérési rendszerének kialakítása és az önkéntes részvétel ösztönzése a komplex iskolai testmozgásprogramok szervezésében” elnevezésű kiemelt projektjét, melynek keretében többek közt kidolgozza az iskolai testnevelés stratégiáját, valamint módszertani fejlesztéseket hajt végre a testnevelés és sport műveltségterületet érintően.

A projekt keretében a köznevelési intézmények közreműködésével online kérdőíves felméréseket terveznek, melynek keretében mind az intézményvezetőket, mind a műveltségterület oktatásában részt vevő pedagógusokat megszólítják.

A közcélú feladatok határidőre történő elvégzése és a projekt megfelelő előrehaladása szükségessé teszi, hogy a nyári szünet ideje alatt is elérhessék az intézményvezetőket.

Várhatóan 2013. július első felében a KIR-ben található intézményi e-mail elérhetőségre az Oktatási Hivatalon keresztül egy e-mailt küld az MDSZ, amiben megtalálható lesz az intézményvezetői online felmérés elérhetősége. A kérdőíves felmérés ezen szakaszát 2013. július 23-ig szeretnék lezárni, ezért kérik az intézmények együttműködését a kérdőívek kitöltésében.

A testnevelés műveltségterületen dolgozó pedagógusoknak szánt kérdőívet várhatóan 2013. augusztus 22-én indítják el, és várhatóan szeptember 18-án zárul, melyhez kérik az érintett kollégák együttműködését.

A projektről részletes információk találhatóak a http://diaksport.eu/tesi-deklaracio oldalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése