2013. szeptember 25., szerda

KUKAkulTÚRA - hulladékkezelők nyílt napja

Az OHÜ Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. idén is megszervezi a Hulladékkezelők Nyílt Napját, amelyre 2013. október 5-én kerül sor.

A Nyílt Napon közel 70 hulladékkezeléssel foglalkozó hazai cég, vállalkozó nyitja meg telephelye kapuját (válogató, feldolgozó, lerakó) hogy bemutassa, hová is kerül a háztól elszállított szemét, vagy a hulladék.

Ezzel is nyilvánvalóvá kívánják tenni, hogy a szelektíven gyűjtött hulladék érték, olyan erőforrás amelynek feldolgozásával, kezelésével nemcsak eltüntetjük, átalakítjuk és újból használatba vesszük őket, de ezzel megkíméljük Földünket is.

A program nem titkolt célja, hogy bemutassa ezen üzemek tevékenységét, megismertesse a technológiai folyamatokat, az ezekben rejlő lehetőségeket (ipari, kreatív) és lehetőség szerint hozzájáruljon a pályaválasztáshoz, a vállalkozóvá váláshoz. A szervezők hiszik, hogy e program a most bevezetendő Híd-program gyakorlati megvalósításához is segítséget nyújthat.

A programhoz csatlakozott cégek a www.szelektalok.hu/kukakultura weboldalon feltüntetett helyszíneken várják az érdeklődőket. Kérjük, figyelmesen olvassák el a regisztrációra, nyitva tartásra és a tudnivalókra vonatkozó részeket.

A program hozzájárul a diákok környezeti neveléséhez, a pedagógusok számára pedig egész év során használható ismereteket nyújt.

Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft.
1098 Budapest, Kvassay Jenő út 1/a.
Tel: +3670 777 1256
Fax: 06-1-7950739
E-mail: bedone.piroska@ohukft.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése