2013. szeptember 2., hétfő

Mintamenza


Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet, illetve az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat 2009-ben országos felmérést végzett az óvodai közétkeztetésről. A lesújtó számadatok tükrében az akkori ÁNTSZ Dél-alföldi Regionális Intézete és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség egy közétkeztetést megújító programot dolgozott ki. A Mintamenza programba 2010 óta egyre több megye kapcsolódott be, így Jász- Nagykun –Szolnok megye is. A megyében különösen fontos, hogy a közétkeztetés megújítása, mert a megye egészségügyi adatai lesújtóak. 

A Mintamenza program célja a nevelő hatású, az otthoni, esetlegesen nem megfelelő táplálkozási szokásokat is ellensúlyozó közétkeztetés kialakítása, hiszen az egészség megőrzésének a legfontosabb eleme a helyes táplálkozás. Mivel a gyerekkori táplálkozási szokások meghatározzák a felnőttkori táplálkozási magatartást is, fontos, hogy a gyermekek egészségesen, változatosan, a "kor kihívásainak" megfelelően táplálkozzanak.
 
A Mintamenza program bemutatkozik a 2013. szeptember 6-8. között megrendezésre kerülő Szolnoki Gulyásfesztivál 2013. Nemzetközi Gulyásfőző és Hagyományőrző Fesztivál keretei közt is:

Időpont: 2013.09.06.    10.00-14.00
Helyszín: Damjanich János Múzeum
Konferencia téma: „Minta Menza program eddigi tapasztalatai a gyermek közétkeztetésben”

További információk a Mintamenza programról: 
Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése