2013. október 15., kedd

Módszertani eszköztár baleset-megelőzés oktatásához


Soha sincs túl korán, hogy bemutassuk a gyerekeknek azokat az alapvető biztonsági és egészségügyi fogalmakat, amelyek megvédhetik őket az előttük álló években. Az Európai Munkavédelmi Ügynökség ennek tudatában indította el új projektjét azzal a céllal, hogy nagyobb fokú tudatosságra nevelje az általános iskolás diákokat az egészség és a biztonság terén.

A népszerű animált karakter, Napo, nevelő célzatú, mégis szórakoztató és a képzeletet megmozgató részvételével munkavédelmi oktató eszköztárat hoztak létre a pedagógusok számára. A csomag videoklipekkel és kreatív feladatokkal segíti a hét és tizenegy év közötti gyermekeket abban, hogy gondolkozzanak, megértsék és alkalmazni tudják az alapvető biztonsági előírásokat, és már fiatal korban megalapozzák az egészséges és biztonságos szokások kialakulását.

Napo egy hétköznapi dolgozót személyesít meg, aki annak ellenére, hogy a munkahelyén időnként kellemetlen és kockázatos helyzetekbe kerül, mindig megtalálja a módját, hogy megvédje önmagát és társait. Mivel a tettek többet mondanak ezer szónál, a rajzfilmek nyelvi korlátok nélkül, könnyed stílusban teszik érthetővé Napo kalandjait, bármely korosztály számára.

Hat különböző Napo pedagógusoknak óraterv tölthető le ingyenesen a Napo weboldalról. A leckék segítik a diákokat abban, hogy elsajátítsák, hogyan óvhatják meg bőrüket és hátukat a sérülésektől, hogyan érthetik meg és vehetik figyelembe a biztonsági jelzéseket, és hogyan ismerjék fel és előzzék meg a veszélyes helyzeteket. Ön, tanárként ezen felül további gyakorlati segítséget és támogatást is talál itt oktatói munkájához.

A projektet indulásakor négy országban tesztelték sikeresen. A gyors fejlődésnek köszönhetően mára már 23 európai ország 18 nyelvén érhető el a csomag, és az a cél, hogy hamarosan mind a 28 tagállam pedagógusai megismerhessék.

Látogassa meg Napo pedagógusoknak honlapot, és töltse le az óraterveket, hogy ön is bemutathassa diákjainak a biztonságosabb és egészségesebb jövőhöz vezető alapvető tudást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése