2013. október 15., kedd

„Tündérolvasók” regionális szövegértési verseny

A püspökladányi Városi Könyvtár gyermekkönyvtára ”Tündérolvasók” elnevezésű, regionális, szövegértési versenyre várja az Észak-alföldi régióból az olvasni szerető gyerekeket.
A szervezők célja a gyermekek olvasóvá nevelése, a szövegértési és olvasási készség fejlesztése. Törekednek a mai magyar gyermekirodalom alkotásainak megismertetésére, az élményközpontú irodalom bevezetésére a szerzőkkel történő személyes találkozás lehetőségének révén.

A versenyre az általános iskolák felső tagozatos tanulóinak 2-3 fős csapatai nevezhetnek (illetve más iskolatípus ennek megfelelő korosztálya).

A verseny két levelezős fordulóból és egy szóbeli döntőből áll. Fordulónként két-két irodalmi mű elolvasása és játékos feldolgozása vár a jelentkezőkre. A legtöbb pontot elért nyolc csapat mérheti össze tudását a gyermekkönyvtárban, a szóbeli döntőn.

A résztvevők számára a nevezési/regisztrációs időszak lezárását követően elektronikus formában - igény szerint postai úton-, juttatják el az egyes fordulók feladatlapjait.

Nevezési határidő: 2013. október 28. Nevezési díj nincs!

A verseny díjazása: értékes könyvjutalmak az elért helyezésnek megfelelően
A jelentkezés és a részvétel feltételei:
A versenyre Jelentkezési lap kitöltésével és határidőre történő visszapostázásával lehet benevezni. Egy intézményből bár több csapat jelentkezését is elfogadják, azonban a szóbeli döntőn maximum két csapat képviselheti az adott intézményt.
Az egyes csapatok fantázianevük alapján kerülnek nyilvántartásba.

A verseny lebonyolításáért felelős személyek:
Andrási Istvánné Tünde gyermekkönyvtáros
Mészáros Eszter gyermekkönyvtáros

Elérhetőségek: tunderkonyvtar@gmail.com 
Tel.: 06-54/ 450 649
www.tunderkonyvtar.hu

Letölthető dokumentumok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése