2013. október 1., kedd

„Megvalósult álmok?”- nanotechnológia a hétköznapokban (pályázat)

Öt évvel ezelőtt hirdetett először középiskolásoknak szóló pályázatot a 2007-ben alapított NanoTudomány Nemzetközi Közössége (The International NanoScience Community - TINC).
Az idei jubileumi kiírás célja feltérképezni, mennyire valósultak meg az akkori álmok, beépült-e a nanotechnológia a mindennapjainkba.

Pályázati felhívás középiskolásoknak
A Nanopaprika esszé- és rajzpályázatot hirdet középiskolásoknak „Megvalósult álmok?”- nanotechnológia a hétköznapokban címmel. Napjainkban egyre gyakrabban hallunk a nanotudományok segítségével kifejlesztett, megalkotott újdonságokról. A pályázat célja, hogy megmutassa, mit gondolnak a mai középiskolások a "nanokorszak" új anyagairól, módszereiről és az ezek segítségével létrehozott termékekről. 

A pályázat két kategóriában zajlik:
I. kategória: 14-16 évesek
II. kategória:17-18 évesek
 
A nanopályázat témái: 
  1. nanotechnológiával kapcsolatos, szabadon választott témájú esszé. A témakörben a pályázat terjedelme I. kategóriában legalább 3 gépelt oldal, II. kategóriában legalább 5 gépelt oldal.
  2. rajzpályázat. A rajzokat és a szöveges pályázatokat elektronikus formában várják 2013. november 4-ig. A munkákat felkért szakmai zsűri értékeli, kategóriánként a legjobbnak ítélt első három helyezett könyvjutalomban részesül. A legnívósabb pályamunkák feltöltésre kerülnek a weboldalra.
Jelentkezési lap és további információ az editor@nanopaprika.eu e-mail címen kérhető.
Forrás és infó: www.nanopaprika.eu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése