2013. október 3., csütörtök

Óravázlatíró pályázat: A dinamótól Harry Potterig




Minden kreatív munkának, akár mint a dinamó feltalálásának vagy a Harry Potter-könyvek megírásának eredménye szellemi tulajdon. Hogyan mutatható be a diákoknak a szerzői jog, a szabadalmak és védjegyek fontossága, vagy a termékhamisítás és a plagizálás problémája?

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala óravázlat-író pályázatot hirdet értékes nyereményekért. A pályázat célja, hogy olyan kreatív óravázlatok szülessenek, amelyek az egyes tantárgyak oktatási anyagához kapcsolódó - az új kerettantervekben hangsúlyosabban megjelenő – szellemitulajdon-védelmi témákat a diákok számára érdekesen és gyakorlatiasan dolgozzák fel, ezzel segítve a téma megértését és rávezetve a diákokat a szellemi tulajdon tiszteletének fontosságára.

A hivatal a pályázat során minden pedagógus óravázlatát várja, különösen, akik magyar nyelv és irodalom, informatika, művészetek, ének-zene, mozgóképkultúra és médiaismeretek, erkölcstan, technika, életvitel és gyakorlat, környezettan, fizika, kémia, történelem vagy osztályfőnöki órákat tartanak.

A pályázat legjobb három óravázlatát 100 000, 80 000 és 60 000 Ft-tal, a további kiemelkedő pályaműveket pedig értékes nyereményekkel (könyvcsomag, vásárlási utalvány, ajándékcsomag) jutalmazza a pályázat kiírója és partnerei: a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó, a Microsoft és a ProArt Szövetség a Szerzői Jogokért. 
Az elbírálás során fontos szempont, hogy az adott téma hogyan integrálódik a tantárgy oktatásába, mennyire kreatív feldolgozása, illetve milyen mértékben vonja be a tanóra aktívan a diákokat a téma feldolgozásába. 
Pályázati határidő: 2013. november 17. 
Pályázati kiírás és további információ:
http://www.sztnh.gov.hu/hivatalrol/IP_oktatas/pedagoguspalyazat.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése