2013. október 25., péntek

„…feltekintek a csillagos nagy égre…” -Kórusverseny magyarországi középiskolák és általános iskolák felső tagozatos kórusai részére


A Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Protokoll, Rekreációs és Kulturális Igazgatósága „…feltekintek a csillagos nagy égre…” címmel kórusversenyt hirdet magyarországi középiskolák és általános iskolák felső tagozatos kórusai részére.

A kórusverseny lehetőséget ad arra, hogy méltóképpen megemlékezzünk az I. világháború 100. évfordulójáról és a jelentkező kórusok is bemutathassák tudásukat.

A verseny 2013. novemberében indul és 2014. októberében gálaműsorral zárul, ahol a díjazott kórusok a Honvéd Férfikarral és a Magyar Honvédség Veszprémi Helyőrségi Zenekarával közösen szerepelnek majd.
A program a MH Parlamenti Államtitkárság, MH Honvéd Vezérkar, MH Összhaderőnemi Parancsnokság, a Honvéd Együttes, valamint a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége támogatásával valósul meg.

A részvétel zenei feltételei
Minden kórus maga állíthatja össze programját katona-, fegyvernemi-, háborús- és népdalokból, azzal az egy megkötéssel, hogy a műsorban legalább egy I. világháborús katonadalnak kell szerepelnie.
Az előadandó művek száma nincs meghatározva, de a program hossza ne haladja meg a 10 percet. Élő hangszeres kíséret lehetséges (elsősorban népi hangszerek).
A jelentkezést követően a kórusok a műsoruk összeállításához szakmai segítséget kérhetnek a zsűri tagjaitól!

A részvétel feltételei
Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet, amelyhez csatolni kell egy fényképet és leírást a kórusról, továbbá hangzó anyagot vagy videót (internetes megosztón található anyagot is elfogadunk).

Jelentkezési határidő: 2013. november 30.

A jelentkezéseket a következő elérhetőségeken várják:
Postai úton: MH BHD PRKI Kulturális Alosztály, 1438 Budapest, Pf.: 552.
E-mailen: korusverseny@gmail.com
Kapcsolattartó: Kis Ákos főelőadó
A versenyről bővebb információ a (06-1) 236 54 75 telefonszámon kérhető.
 
Részvételi költségek: Nevezési díj nincs.
Letölthető dokumentum:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése