2014. június 3., kedd

Tudományos tábor középiskolásoknak a Debreceni Egyetem szervezésében - pályázat

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara nyári tábort rendez középiskolások  számára. Az egyhetes tábor alatt a biológia, földrajz, fizika, kémia, vagy matematika iránt érdeklődő diákok a Kar intézeteiben kipróbálhatják, milyen kutatónak lenni. A tehetséges és szorgalmas táborlakók betekintést nyerhetnek a Kar oktatóinak, kutatóinak és hallgatóinak életébe, megismerhetik a kutatómunka szépségeit és nehézségeit.
A Kar megnyitja laboratóriumait, ahol a diákok a legmodernebb eszközökkel, felkészült és elkötelezett munkatársaink irányításával egy-egy kutatási projekt feladatot dolgoznak ki. A tábor utolsó napján konferenciát szerveznek, ahol a résztvevők kutatómunkájuk eredményeiről egy rövid prezentációban adnak számot.

Színes kutatási témákat kínálnak a természettudományok területén, ahol mindenki kielégítheti kíváncsiságát. A vállalkozó kedvű diákok megvalósíthatják egyéni ötleteiket, majd folytathatják a projektmunkát a tábor után, akár szaktanáruk bevonásával is.

A délutáni és esti programok lebonyolításába bekapcsolódnak a TTK hallgatói öntevékeny csoportjai is. A tábor minden érdeklődő, tehetséges fiatal jelentkezésére számít az Észak-alföldi régióból.

A TTK Nyári Tábor 2014. június 30 és július 5 között kerül megrendezésre.

A tábor teljesen ingyenes, ezért a résztvevőket egy pályamunka alapján választják ki.

A jelentkezés részleteiről a tábor honlapján lehet tájékozódni: http://ttknyaritabor.unideb.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése