2014. június 24., kedd

Mi a pálya? - pályaválasztást segítő videók

Mi a pálya? címmel harminc epizódból álló pályaorientációs sorozatot indít az átfogó ifjúsági szolgáltatásfejlesztéssel foglalkozó Új Nemzedék Plusz TÁMOP projekt. Az M2 ifjúsági műsorsávjában és az ujnemzedek.hu portálon nyomon követhető sorozat célja, hogy közelebb hozza a szakmákat a pályaválasztás előtt állók fiatalok számára, illetve bemutassa a különböző mesterségek szépségeit.

A Mi a pálya? infotainment sorozatban számos, a fiatalok pályaválasztását segítő információ hangzik el, bemutatva többek között a szakmák megszerzéséhez vezető utat, vagy épp azt, hogy milyen képességek szükségesek az adott területen való sikerességhez. A harminc szakma között olyan, ma már klasszikusan hiányszakmának számító foglalkozások is szerepelnek, mint az ács vagy épp az asztalos, de különlegességként az állatkerti gondozók mindennapjaiba is bepillantást nyerhetnek a fiatalok. Annak érdekében, hogy a fiatalokhoz még közelebb kerülhessen a pályaválasztás témája, az epizódok riporteri feladatait többek között olyan ismert zenészek látják el, mint Puskás Peti, Eckü és Wolfie, a Punanny Massif frontembere.

Az M2 ifjúsági műsorsávjában és a 2013 őszén elindult ujnemzedek.hu ifjúsági portálon nyomon követhető pályaorientációs sorozatot az egyes foglalkozásokat feldolgozó beszélgetések is kísérik a Petőfi Rádió reggeli műsorában. A weboldalon minden hétfőn és csütörtökön, 15 héten keresztül láthatóak az új részek, míg a Petőfi Rádióban kedden és pénteken reggel hallhatók a beszélgetések.
 

Az alábbi linken elérhető az első epizód: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése