2014. június 17., kedd

Emberi Jogi Rövidfilmverseny Diákoknak 2014

A „this human world” évente megrendezésre kerülő emberi jogi filmfesztivál szervezői 2014. december első hetében, idén is neves bécsi mozikban rendezik meg a középiskolás diákoknak szóló emberi jogi rövidfilmversenyt. Az idei fő téma az INTEGRÁCIÓ.

A verseny az ENSZ Bécsi Információs Szolgálat (UNIS), az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR) Ausztriában lévő irodájának, valamint az Osztrák Szövetségi Művészeti, Kulturális és Oktatási Minisztérium (Média-műveltség osztály) támogatásával kerül megrendezésre. A versenyre Ausztriából, Szlovéniából, Magyarországról, Szlovákiából és Svájcból várják diákok jelentkezését, valamint ezekben az országokban népszerűsítik a versenyt.

Az Emberi Jogi Rövidfilmverseny Diákoknak 2014 arra bátorítja a diákokat, hogy jobban megértsék az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát és annak 30 cikkét. Továbbá arra, hogy idén a fő témával: a fogyatékkal élők, a társadalom peremére szorultak, a menekültek és a migráns személyek INTEGRÁCIÓJÁVAL kapcsolatban a diákok - tanáraikkal együttműködve – rövidfilmet készítsenek.

Pályázók köre: A versenyre pályázhat minden 10 és 20 éves kor közötti fiatal.

A következő műfajokban lehet a filmeket nevezni:
játékfilm, dokumentumfilm, animációs film, kísérleti film, megfilmesített fénykép-történet


A film maximum hossza: 3 perc
A filmek elkészíthetőek bármilyen az iskola által biztosított vagy a diákok rendelkezésére álló eszközzel. Bármilyen digitális eszköz, a videokamera típusok összes kategóriája használható, beleértve a mobil telefonok kameráit is.

Nevezni az iskolában felelős projektvezetőknek a schulfilmprojekt@thishumanworld.com e-mail címen keresztül 2014. június 30-ig lehet.

Egy osztály több alkotást is benyújtat, ugyanakkor minden pályázati munka külön regisztrációt igényel.

További információ:
Osztrák Emberi Jogi Filmfesztivál 
www.thishumanworld.com 
Schleifmühlgasse 8/14
1040 Vienna
Tel: +43/1/5855888
E-mail: schulfilmprojekt@thishumanworld.com

Kapcsolódó link:
Pályázati felhívás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése