2014. június 10., kedd

Kiaknázatlan lehetőségek a tanulószerződéses gyakorlati képzésben

A Cedefop nemrég megjelent tájékoztatója a tanulószerződéses gyakorlati képzés, illetve a munkaalapú tanulás egyéb formáinak a tanulás és a munkatapasztalat ötvözése által realizálható számos előnyét mutatja be. A duális rendszer lehetővé teszi, hogy a képzésben résztvevők elsajátíthassák azokat a készségeket, amiket a munkaadók ténylegesen elvárnak, könnyebbé téve ezáltal az iskolából a munkaerőpiacra való kilépést. Ilyen jellegű munkáltatói elvárások az ún. „puha” készségek, mint pl. az ügyfelekkel való kommunikáció, a csapatmunka a különböző hátterű kollégákkal, amelyeket leginkább a munkahelyen sajátíthatnak el a tanoncok.
A tanulószerződéses gyakorlati képzés megoldást kínál arra az ördögi körre, amellyel a fiatalok szembetalálják magukat, hiszen munkatapasztalat nélkül nem vagy csak nehezen kapnak munkát, munka nélkül viszont nem szereznek megfelelő tapasztalatot. A munkáltatók fő előnye az ilyen jellegű foglalkoztatásban abban rejlik, hogy csökken a munkaerő felvételével járó kockázat, hiszen a tanulószerződéssel foglalkoztatottakat már teljesítményük ismeretében alkalmazhatják tovább.
 
2014. májusában a Cedefop az Európai Bizottsággal összefogva konferenciát szervezett annak érdekében, hogy megvizsgálják a tanulószerződéses gyakorlati képzés létező jó gyakorlatait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése