2014. június 24., kedd

Európai Ifjúsági Portál

Az Európai Ifjúsági Portál európai, valamint nemzeti – az egyes európai országokkal kapcsolatos – információkat kínál azoknak a fiataloknak a számára, akik hazájukon kívül, Európa más országaiban élnek, tanulnak, illetve dolgoznak, vagy akik érdeklődnek az európai tanulási és munkavállalási lehetőségek iránt. A portál 8 témakörbe rendezi az információkat, melyek 33 országgal kapcsolatban és 27 nyelven adnak tájékoztatást az idelátogatóknak. 
 
A portál felépítése
A webhelyen az információk témakörökbe rendezve találhatók. Példaként említhető az „Oktatás és képzés”, a „Kreativitás és kultúra” és az „Egészség és jóllét” témakör. A kezdőlapon mindegyik témakörnek színes négyszög felel meg. Témakört a többi oldalon is lehet választani – az oldal tetején látható sokszínű sáv megfelelő elemére kattintva.

Az egyes témaköröket több téma alkotja, melyeket a témákat jelző gombokra kattintva tekinthetsz át.

 A webhelyen rendelkezésre álló információk egy része európai vonatkozású, más része pedig az egyes országokkal kapcsolatos. Ha rákattintasz a „Válassz országot” lehetőségre, válthatsz az egyes országokra vonatkozó, illetve az európai szintű információk között. Az egyes témákon belüli ismertetők („cikkek”) nem érhetők el minden egyes ország esetében. 
 
Az oldalak legnagyobb részének jobb oldalán rövid listát találsz, mely az adott országgal kapcsolatos hírek és események közül tüntet fel néhányat. Ha érdekelnek a részletek, kattints rá a Téged érdeklő hírre vagy eseményre, ha pedig meg szeretnéd nézni a teljes hír- vagy eseménylistát, kattints az „Összes esemény”, illetve az „Összes hír” gombra.

 Kérdésed van? A portálra ellátogató fiatalok választ kaphatnak kérdéseikre az Eurodesk hálózat munkatársaitól. 

 Az Európai Ifjúsági Portál az Európai Unió intézményközi kezdeményezése. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése