2014. június 10., kedd

Erasmus+ Szakképzési Mobilitási Tanúsítvány - pályázati felhívás


Az Erasmus+ programban a tanúsítvány külön pályázati forduló keretében pályázható, minden év őszén. 2014-ben az Erasmus+ Szakképzési Mobilitási Tanúsítványra vonatkozó pályázati határidő: 2014. szeptember 22.
A tanúsítványra jelentkező intézményeknek legalább három lezárt – a Tempus Közalapítvány által tartalmilag és pénzügyileg is elfogadott – Leonardo da Vinci mobilitási projekttel kell rendelkezniük, melyek közül legalább egy a 2011. évi pályázati fordulóban, vagy azt követően nyert támogatást.

A tanúsítvány megítélése nem jár konkrét anyagi támogatással, hanem egyfajta minőségi szintet jelez, mely alapján az adott év őszén tanúsított intézmények a következő év februárjában már egy egyszerűsített pályázati űrlapon nyújthatják be szakképzési mobilitási pályázatukat az Erasmus+ programon belül.
Az Erasmus+ szakképzési mobilitás célja, hogy a szakképzési tanulók és munkatársak színvonalas mobilitását lebonyolító szervezeteket nemzetközi stratégiák továbbfejlesztésére ösztönözze, ezért teszi lehetővé számukra az egyszerűsített pályázati eljárásban való részvételt.
A kezdeményezés célja továbbá, hogy elismerésben részesítse a minőségi mobilitási programokat, és hozzájáruljon azok támogatásához és továbbfejlesztéséhez.

A pályázat részletei illetve a támogathatósági feltételek a Tempus Közalapítvány honlapján tekinthetők meg:

Az útmutató és a pályázati űrlap innen tölthető le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése