2014. június 4., szerda

Folyamatosan bővülő feladatbank a közismereti tantárgyak tanulásához



Segédanyagok a közismereti tantárgyak tanításához/tanulásához 
szakközép és szakiskolák számára


A Magyar Elektronikus Taneszköz Adatbázist  (META) 2008. január 1-jétől, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Calderoni Taneszköz-információs Központja szolgáltatja. A META új szolgáltatása az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Fejlesztési és Innovációs Központjában kidolgozott készség- és kompetenciafejlesztő feladatok elérésének biztosítása. Az alapkészségek, az idegen nyelvi, az infokommunikációs, valamint a szociális, életviteli és környezeti kompetenciák fejlesztésére szolgáló tanári kézikönyvek, ill. a tanulók számára kidolgozott feladatsorok évfolyamonként letölthető, szabadon másolhatók a következő tantárgyakhoz: ANGOL, BIOLÓGIA, FIZIKA, FÖLDRAJZ, FRANCIA, INFORMATIKA, KÉMIA, MAGYAR, MATEMATIKA, NÉMET, RAJZ és VIZUÁLIS KULTÚRA, TÖRTÉNELEM. Az OFI, a Nemzeti Szakképzési Intézet támogatásával, a szakközépiskolás és a szakiskolás tanulók és tanáraik számára is készített kompetenciafejlesztő feladatokat. A GONDOLKODJUNK EGYÜTT! címet viselő, DVD-n is kiadott feladatgyűjtemény, a következő négy kulcsterülethez tartalmaz, szintén szabadon letölthető fejlesztő feladatokat: ÍRÁS és BESZÉD!, SZOCIÁLIS ÉS GAZDASÁGI KOMPETENCIÁK, MATEMATIKA, TERMÉSZETTUDOMÁNY.

 https://feladatbank.nive.hu/FB/FeladatKereses.aspx
A Nemzeti Munkaügyi Hivatal (www.nive.hu) oldaláról elérhető feladatbankban szakmacsoportonként, illetve szakképesítésenként lehet korábbi vizsgafeladatokat keresni.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal (www.nive.hu) oldaláról érhető el a Szakiskolai Fejlesztési program honlapja, ahol a szakmacsoportonként letölthető dokumentumok között projektek (rövidíthető), fejlesztő feladatok, mérésfüzetek, szakmai szótárak, segédanyagok találhatók. Bár nem „új” az oldal és sokaknak „ismerős” lehet, azért érdemes megnézni és csemegézni belőle.

Nemcsak versenyfelkészítéshez… A Suliszervíz Oktatási és Szakértői Iroda Kft. oldalán az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyek feladatai és megoldásai találhatók táblázatba rendezve. A tanév kiválasztása után tantárgyanként tölthetők le a feladatlapok.

Az Iskolai Tehetséggondozás Honlapján interaktív táblás és közismereti tantárgyakhoz kapcsolódó feladatok  találhatók. Sokszínű feladatgyűjtemény tehetséggondozáshoz. Az oldalról egy kattintással el lehet jutni az Újváros park tanári oldalára, ahol hasznos segítségek és tananyagok sorakoznak interaktív táblához.

Mozaik web-tankönyv oldalán közismereti tantárgyakhoz találhatók segédanyagok, köztük a médiatárban számos feladatlap és verseny feladatsor. A feladatlapok és néhány tartalom csak regisztráció után nyitható meg.

Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó honlapján útmutatók és módszertani segédletek mellett matematika és földrajz tantárgyakhoz kapcsolódó feladatlapok és megoldásaik találhatóak. Ezek a feladatok inkább szakközépiskolásoknak ajánlottak.

Érdekes logikai feladatok honlapján a matematikához kapcsolódó logikai és fejtörő feladatok minden korosztály számára szórakoztató tanulást kínálnak. Rejtvények, játékok, érdekességek gyűjteménye az oldal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése