2014. február 3., hétfő

Megkezdődtek a referenciaintézményi minősítések

A referenciaintézmények minősítési eljárásának záró szakaszára - a XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz (TÁMOP 3.1.1‑11/1‑2012‑0001) című kiemelt projekt keretében - 2014-ben kerül sor. A referenciaintézményi minősítés záró szakasza az előminősítés és a felkészülés időszakát követi, a minősítési folyamat utolsó állomása.
 A minősítés záró szakaszára az előminősítést szerzett, a referenciaintézményi szerepkörre felkészült intézmények jelentkezhetnek be. A minősítési eljárás záró szakaszának eljárásrendjét , amely részletesen szabályozza, hogy az intézményeknek milyen formai és tartalmi követelményeket kell teljesíteniük a referenciaintézményi minősítés elnyeréséhez, 2013. június 3-án hagyta jóvá az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkársága. A minősítést támogató informatikai felület 2013. december elején nyílt meg.
Az intézményben lebonyolításra kerülő minősítő ülés előtt az intézményeknek az alábbi felkészülési teendőik vannak: az Iskolatáska oldal referenciaintézményi minősítési felületén keresztül előzetesen be kell nyújtaniuk az eljárásrend I. számú mellékletében meghatározott dokumentumokat, továbbá össze kell állítaniuk a referenciaterületi jó gyakorlatok szakmai bemutatóját. (A követelmények részletes leírása megtalálható az eljárásrendben.)
Az eljárásra bejelentkezni a minősítési felületre történő dokumentumfeltöltés véglegesítésével lehetséges. 
A bejelentkezés végső határideje 2014. október 31.  Az intézmények minősítése a bejelentkezés sorrendjében történik, ugyanakkor a minősítést végző szakértői csoport erőforrásaihoz is igazodik. 
A minősítési felület, minden kapcsolódó tájékoztató anyag és dokumentum az Iskolatáska felület Intézményi innováció / Referenciaintézmények – Minősítés  menüpontjában érhető el.

Kapcsolódó link:
 
GYAKORLATI TUDNIVALÓK a referenciaintézményi minősítés záró szakaszára történő bejelentkezés előtt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése