2014. február 11., kedd

FIZIKA+ Versenyfelhívás általános iskolás diákoknak



Tizenöt évet megért a FIZIKA PRÓBAVERSENY, az utóda, a FIZIKA+ a negyediket. A verseny célja a tantárgy megszerettetése, a tudás értékének növelése. A 12-13-14 éves korú tanulók számára kínálok versenyzési lehetőséget. Iskolánként (tagiskolánként), évfolyamonként maximálisan 3-3 fő nevezését várom (egy iskolából, vagy összevonás esetén tagiskolából max. 9 fő, 6-7-8. évfolyamról 3-3-3 fő). Területi megkötöttség nincs, jelentkezhet bármely iskola, amely vállalja az utazás és a verseny feltételeit.

A 7. és a 8. osztályosok mellett továbbra is versenyezhetnek a hatodikosok. Számukra az alapot az 5. és a 6. osztályos természetismeret fizika tartalma adja. Kérem a Tisztelt Kollégákat, egyeztessenek a természetismeretet tanító nevelőkkel és próbálják megnyerni a versenynek a hatodikosokat! Jó lenne, ha csökkenthetnénk a fizika tanítását ért veszteségeket.

A verseny a JNSz Megyei Pedagógiai Intézet által elismert, így a 7. és a 8. osztályosok küzdelmében a két legjobb JNSZ megyei diák indulhat az Eötvös fizika feladatmegoldó verseny megyei döntőjén. A legfiatalabbaknak az erőpróba plusz célja a gyakorlás, a jövőbeni versenyekre való felkészülés.

A verseny egyfordulós, időtartama 60 perc, teszt. A feladatok szövege után öt válasz található. Közülük pontosan egy a helyes, melynek betűjelét a feladatlaphoz mellékelt kódlap megfelelő helyére kell tollal, javítás nélkül beírni. A kódlapon a javított betűt rossz megoldásnak tekintjük. A válasz nélkül hagyott feladat nem számít rossz megoldásnak.
Íróeszközön kívül más segédeszköz nem használható!

A verseny anyaga az általános iskolai tananyag időarányos része és annak hétköznapi vonatkozásai. (A 7. és a 8. osztályosoknál az előző év(ek) anyaga is.) Ötleteket merítek az Apáczai Kiadó és a Mozaik Kiadó tankönyveiből.

A verseny időpontja: 2014. március 18. (kedd) 15 – 16 óráig.

Helyszínei: Karcag, Szolnok, Jászberény, Abádszalók, Túrkeve és Törökszentmiklós.

Eredményhirdetés várhatóan április 24-én (csütörtökön) 15 órakor lesz Karcagon.
Kategóriánként az 1. – 3. helyezett és felkészítő tanára tárgyjutalomban részesül.
Különdíjat kap a legeredményesebb iskola (vándorserleg).

A díjkiosztót kísérleti bemutatóval egybekötött továbbképzés színesíti, melyre szeretettel várok minden érdeklődő kollégát, díjazott és nem díjazott tanulót!

Nevezni 2014. február 14-ig kell a www.fizikaprobaverseny.hu honlapon. 

További információért forduljon a verseny rendezőjéhez (fizikaplusz@fizikaprobaverseny.hu), vagy látogasson el a www.fizikaprobaverseny.hu honlapra. Visszajelzést minden benevező iskolának automatikusan küld a gép. Az ülésrendek március 4-ig felkerülnek a honlapra, a felhasználónév, jelszó ismeretében megtekinthetőek lesznek. Az adatok egyeztetését, a változtatásokat március 7-ig kérném megtenni. 

A versenyt a Kováts – Tehetségpont, a rendező iskolák és a térség vállalkozói támogatásából rendezem, így a versenyzőket csak az útiköltség terheli.

Eredményes felkészülést, sikeres szereplést kívánok!
                                                                             
Tisztelettel: Lévainé Kovács Róza rendező 
levaine.kovacs.roza@t-online.hu,     06-20-9621397,        ( mh.: 06-59-503416
A verseny támogatója, a honlap készítője: Reszegi Miklós, KunLand KFT., Karcag.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése