2014. február 13., csütörtök

„Emlékezni és emlékeztetni” - Pályázat középiskolás diákcsoportok és tanáraik számára

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (továbbiakban: OFI) és a Holokauszt Emlékközpont (továbbiakban: HDKE) – az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával – közös nyílt pályázatot hirdet magyarországi középiskolások és tanáraik számára a helyi zsidó közösség emlékeinek feldolgozására a magyarországi holokauszt 70. évfordulója alkalmából.

Jelen pályázat keretében olyan projektterveket várnak, amelyeket egy-egy osztály vagy iskola közössége dolgoz ki azzal a céllal, hogy a települése zsidóságának múltját és jelenét megismerje és megismertesse az adott oktatási intézmény tanulóival és a településen élőkkel (temetőgondozás, helytörténeti kiállítás, emlékséták a helyi autentikus helyeken, illetve interjú és dokumentumfilm készítése, valamint a témával kapcsolatos internetes tartalmak – egyedi honlap, Facebook-oldal – megalkotása stb.).

A pályamunkák díjazása
A négy legjobb projekt tervet benyújtó csoport (iskola, osztály stb.) 10-10 diákja, 1-1 kísérő tanárral részt vesz az OFI és a HDKE által közösen szervezett négynapos tanulmányúton, ahol a kísérő történész-pedagógusok további ismeretek nyújtanak. Helyszínei Krakkó és Auschwitz. Az utazás dátuma: 2014. április 10-13.

A pályázatok benyújtásának módja és helye
A pályamunkákat elektronikus formában kell benyújtani, „Emlékezni és emlékeztetni” jelige feltüntetésével az e-mail tárgyaként.
Beküldési cím: holokausztpalyazat@ofi.hu

A pályázatok benyújtásának határideje: 2014. március 2. 24.00 óra
A pályázatok benyújtásának módja: e-mailben, csatolt pdf dokumentumban.

További információ:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése