2014. február 13., csütörtök

„A tudás felelőssége” - Pályázat általános és középiskolákban tanító pedagógusok részére

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (továbbiakban: OFI) és a Holokauszt Emlékközpont (továbbiakban: HDKE) – az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával – a zsidó-magyar együttélés pozitív hagyományaira építve közös nyílt pályázatot hirdet a magyarországi általános és középiskolákban tanító pedagógusok részére a holokauszt emléknap megszervezésének módszertani bemutatására.

Jelen pályázat keretében olyan programterveket (lehetőleg már megvalósítottakat) kívánnak összegyűjteni, amelyek mintát adnak az iskolák számára a holokauszt magyarországi emléknapjának méltó megrendezéséhez.

A pályázat egy kategóriában kerül kiírásra: az oktatási intézményekben dolgozó pedagógusok maximum 4–5 oldalas programleírása az általuk szervezett holokauszt emléknapról. A szöveg tartalmazza a program előkészítő szakaszának bemutatását, a konkrét megvalósítást (módszertani leírással), mutassa be a résztvevők körét és a program zárását követő reakciókat, eredményeket.

Képes, illetve filmes illusztrációk is csatolhatóak a pályamunkához, amelyet/amelyeket (10 MB méret felett) FTP-re kell feltölteni. A hozzáféréshez szükséges információ (felhasználónév, jelszó és kiszolgálónév) a lent megjelölt e-mail címen igényelhető.
A pályamunkák díjazása
A legsikeresebb pályamunkák készítői pénzjutalomban részesülnek:
1. helyezett: 150 ezer Ft
2. helyezett: 100 ezer Ft
3. helyezett: 50 ezer Ft A pályázatok benyújtásának módja és helye

A pályázatok benyújtásának határideje: 2014. március 16. 24.00 óra
A pályamunkákat elektronikus formában kell benyújtani, „A tudás felelőssége” jelige feltüntetésével az e-mail tárgyaként. Beküldési cím: holokausztpalyazat@ofi.hu

További információ: 
e-mail: holokausztpalyazat@ofi.hu
telefon: 06-1-235-7278; 06-30-789-1804
kapcsolattartó: Nagy-Király Vivien

Letölthető dokumentum:
Pályázati adatlap

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése