2014. február 7., péntek

Tehetséghírek - rendezvények, pályázatok

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége 2014. március 22-én rendezi meg az Országos Tehetségnapot Budapesten.
Az Országos Tehetségnap megvalósulását a Nemzeti Tehetség Program NTP-NT-M-12-es pályázata, valamint a Tehetséghidak Program segíti. Az Országos Tehetségnapon a hagyományoknak megfelelően a Tehetségek Szolgálatáért díjak, a Tehetség-nagyköveti címek átadása és a 2014-es Felfedezettjeink pályázat eredményhirdetése is megtörténik.
Az ünnep része lesz idén is a Tehetségnapra látogató diákok számára szervezett, színes program, az ún. Tehetséglabirintus. (A regisztráció lehetőségéről később lesz információ.)

****
A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program forrásaiból rendezi meg 2014. május 8-10-ig Budapesten a Towards a European Talent Support Network (Egy európai tehetségtámogató hálózat felé) című nemzetközi konferenciát, amelynek célja a tehetségtámogatás fontosságának európai léptékű tudatosítása és a nemzeti és nemzetközi hálózatok továbbfejlesztése. Az angol nyelvű konferencia meghívott résztvevői és előadói között éppen ezért helyet kapnak az Európai Unió Bizottságának tisztviselői, az európai országok oktatási kormányzatának képviselői. Az esemény jelentőségét mutatja, hogy a fővédnök szerepét elvállalta Áder János, Magyarország köztársasági elnöke. (A konferenciára jelentkezni februártól lehet majd.)
 

A Tehetséghidak Program 2 újabb felhívása

 "A tehetség hónapja" programsorozatot hagyományteremtő szándékkal indítják útjára azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence tehetségsegítő hálózatának tagjai "A tehetség hónapja" keretében szervezett megmozdulásaikkal minél több fiatalt vonjanak be programjaikba, nyújtsanak bemutatkozási lehetőséget tehetséges fiataloknak és ismertessék meg a szülőkkel, a családtagokkal és a helyi társadalommal tehetséggondozó tevékenységüket.

A magyar tehetség napját minden évben március 25-én, Bartók Béla születésnapján ünnepeljük. "A tehetség hónapja" 2014. március 25-től április 25-ig kínál változatos programokat a Tehetségpontok és Tehetségsegítő Tanácsok vonzáskörzetében élő tehetséges fiataloknak, családjuknak és tágabb környezetüknek. A programok nyilvánosak, bárki számára ingyenesen látogathatók. Lehetőleg a hétköznap késő délutáni és/vagy hétvégi időpontokban kerülnek sorra.

Jelen 2 felhívás keretében olyan, regionálisan és hálózatosan szerveződő Tehetségnapokat és kreatív akciókat támogatnak, amelyek elősegítik a helyi társadalmak tehetségbarát szemléletének kialakítását és ráirányítják a figyelmet a fiatal tehetségekre. A közös szervezés a tehetséghálózat tagjainak együttműködését is erősíteni kívánja, ezért ebben a felhívásban olyan Tehetségsegítő Tanácsok pályázhatnak, amelyek vállalják, hogy legalább három közreműködő Tehetségponttal vagy Tehetségsegítő Tanáccsal együtt valósítják meg programjaikat.

A magyarországi Tehetségsegítő Tanácsok számára meghirdetett: "A tehetség hónapja" Felhívás a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 "Tehetséghidak Program" nevű kiemelt projekt keretében térségi Tehetségnapok megvalósítására és koordinálására

"A tehetség hónapja" programsorozat részeként című pályázati kiírás itt található: http://tehetseg.hu/felhivas/tehetseg-honapja-tersegi-tehetsegnapok

A magyarországi Tehetségpontok számára kiírt "A tehetség hónapja" Felhívás a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 "Tehetséghidak Program" nevű kiemelt projekt keretében tehetséges fiataloknak bemutatkozási lehetőséget nyújtó, a tehetséggondozás fontosságára a figyelmet felhívó nyilvános események (ún. kreatív akciók) megvalósítására és koordinálására

"A tehetség hónapja" programsorozat részeként című pályázat itt található: http://tehetseg.hu/felhivas/tehetseg-honapja-kreativ-akcio

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése