2014. október 16., csütörtök

Jó gyakorlatok kereshető adatbázisa - Iskolatáska

Ill: https://iskolataska.educatio.hu
A Szolgáltatói Kosár Iskolatáska néven, megújult külsővel és bővülő tartalommal várja a pedagógiai innováció iránt elkötelezett felhasználókat. 
 
Megjelenésében és tartalmilag is megújult az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által az egykori Szolgáltatói kosár felületén indított jógyakorlat-adatbázis, amely a pedagógiai innovációk széles körű elterjedését, a pedagógusok, intézmények közötti tudásmegosztást, a horizontális tanulást támogatja. 
Elérhető az Iskolatáska oldalon (https://iskolataska.educatio.hu)
  • A felhasználói igényeket figyelembe véve bővült a keresési szempontrendszer.
  • A hatékonyabb adaptációt támogatja a jó gyakorlat leírás továbbfejlesztett struktúrája.
  • Lehetőség nyílik különböző kidolgozottsági fokú pedagógiai innovációk publikálására.
  • A jó gyakorlatok szakmai minőségét díjmentes szakértői értékelés biztosítja.

A pedagógiai innovációk felületen való megjelenésének feltételeit, az eljárás részletes menetét az Iskolatáska oldalon olvasható eljárásrend tartalmazza (az eljárásrend pdf formátumban is letölthető). A meghatározott kritériumok teljesítése esetén a jó gyakorlatok 3 évre szóló szakértői értékelést, minősítést és megjelenési lehetőséget kapnak a jógyakorlat-gyűjteményben.

A szakértők által értékelt jó gyakorlatok adatbázisán belül az Iskolatáska oldalon - a pedagógiai innovációk támogatása érdekében - "Ötlettár" is létesült.

A megújult gyűjtemény várja a pedagógiai innovációk, a mindennapi munkát segítő, támogató ötletek iránt érdeklődő kollégákat, intézményvezetőket.

További információ:
e-mail: kki@educatio.hu
Forrás:
Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Közoktatási Koordinációs Iroda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése