2013. január 22., kedd

Új tananyagok az előítélet-mentesség oktatásában - kétnapos képzés

A Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért civil oktatási szervezet kétnapos képzést szervez "Új tananyagok az előítélet-mentesség oktatásában" címmel általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító pedagógusok számára.
 
A bemutatásra kerülő új tananyagok: az amszterdami Anne Frank Ház anyagai alapján a Zachor Alapítvány által készített munkafüzetek (1. Antiszemitizmus Európában 1945-ig, 2. Antiszemitizmus napjainkban, 3. Mindenkinek vannak előítéletei?), az ezekhez tartozó tanári útmutató, illetve a Zachor Alapítvány és a USC Soá Alapítvány együttműködésében készült, a Soá Alapítvány videó-interjúira épülő multimédiás oktatási anyagok (A Wallenberg-lecke).

A tananyagokat a résztvevők a képzés után megkapják.
A képzés tervezett programjában a tananyagokhoz kapcsolódóan elméleti háttérismeretet nyújtó (szociálpszichológiai, pedagógiai) előadásokra, műhelyfoglalkozásokra, gondolatindító gyakorlatokra, a tananyagokkal kapcsolatos nemzetközi tapasztalatok megvitatására, illetve az oktatási anyagok tantervbe illeszthetőségének megbeszélésére kerül majd sor.
 
Időpont: 2013. február 22-23. (péntek 11 órától szombat 17.30-ig)
Helyszín: Közép-Európai Egyetem (CEU), Budapest, 1051 Nádor u. 9.
Jelentkezés: 2013. január 31-ig

Bővebb információ és a jelentkezési lap letölthető a Zachor Alapítvány honlapjáról.
 
A programon való részvétel ingyenes, a vidéki kollégák utazási költségeit fedezik, és szükség esetén szálláslehetőséget is biztosítanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése