2013. május 6., hétfő

Pályázat határon átnyúló magyar-magyar kapcsolatok erősítéséhez - középiskoláknak



A Rákóczi Szövetség anyagi hozzájárulást és szervezési segítséget nyújt bármely Kárpát-medencei középiskola számára, amelyek készek arra, hogy diákjaik egy csoportját június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmával egy másik Kárpát-medencei országban lévő iskolához utaztassák, hogy ott közösen emlékezzenek, közös programot bonyolítsanak. Ez lehetőséget nyújt a diákok számára, hogy megismerhessék a Kárpát-medence különböző országaiban élő magyar közösségek életét, kultúráját, és egyben jó alkalom az ottani magyar iskolákkal való kapcsolatfelvételre is.
Amennyiben az iskola élni kíván ezzel a lehetőséggel, szándékát a jelentkezési lapot kitöltve és faxon, vagy e-mailen visszaküldve jelezheti 2013. május 17. péntekig.

A Rákóczi Szövetség a program keretében az utazási költséget 200.000 Ft értékig átvállalja, a további költségek (szállás, étkezés) tekintetében a fogadó iskolákkal kell egyeztetni, hogy ezek a kiadások a kiutazó vagy a fogadó iskolát terhelik

A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztrálják, de azon iskolák, ahol működik ifjúsági szervezete a Rákóczi Szövetségnek előnyt élveznek az elbíráláskor. Továbbá előnyt élveznek azok a csoportok, melyek egy teljes buszt megtöltenek (45-50 fő). Az utazó csoportok számát a rendelkezésre álló anyagi forrásoktól függően fogják megállapítani. A diákcsoport nagysága (a kísérő tanárokkal együtt) legfeljebb 50 fő (1 autóbusz) lehet. A Rákóczi Szövetség azokat a kirándulásokat tudja támogatni, melyek 2013. május 30. és június 10. között valósulnak meg!

További részletek és a jelentkezési űrlap a Rákóczi Szövetség honlapjáról www.rakocziszovetseg.org letölthető.

További információval Pálinkás Barnabás (palinkas.barnabas@rakocziszovetseg.hu, +36204557629), a program felelőse, illetve a Rákóczi Szövetség központi irodájának munkatárasai a lenti elérhetőségeken állnak rendelkezésre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése