2014. november 19., szerda

Ökojáték - online foglalkoztató játékok

Az „Így lesz kerek a világ! Ember és természet harmóniában...” program keretében 
honlapon ingyenes online foglalkoztató feladatokat indítottak útjára, melyek célja ismeretátadás a helyi természeti értékek és a hozzájuk kapcsolódó emberi cselekvések tárgykörében.

Informatikát oktató pedagógus számára is hasznos lehet, ha megismerteti diákjait a foglalkoztató feladatokkal a számítástechnika / informatika óra vagy szakkör keretében, hiszen a kifejlesztett 5 különböző típusú feladatsoron keresztül többféle programozási lehetőség és ötlet ismerhető meg (klasszikus kvíz; új típusú memóriafejlesztő; puzzle-höz kapcsolt feladat, sorbarendező játék és térképes feladatsor), példát nyújtva egyben regisztrációs megoldásra és pontozási rendszerek kialakítására is. Mindeközben a tanulókhoz a helyi és környezetbarát szabadidő eltöltés lehetőségei, a vegyszermentes élelmiszerek, a környezetbarát közlekedés, a természetes anyagok és helyi értékek témái is eljutnak

Az Ökojátékok ugyan folyamatosan elérhetők maradnak, de a megfejtésekért ajándékokat (matrica, képeslap, könyvjelző, térkép, puzzle, vászontáska, póló, vásárlási utalvány) azoknak tudnak adni, akik 2014. november 30. előtt játszanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése