2013. január 28., hétfő

A Duna Ismerettár "Danube Box" 2012/13 tanévi versenykiírás

A verseny meghirdetője: Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma A verseny célja: a Danube Box "Duna Ismerettár" program magyarországi folytatása és ezáltal a környezeti neveléssel foglalkozó hazai pedagógusok segítése abban, hogy a tanulókat érdeklődővé tegyék a Duna-térség természeti és kulturális kincsei iránt. A Duna Ismerettár segítségével növeljék a hazai tanulók környezettudatosságát, ébresszék fel bennük a Duna- medence értékeinek megvédésére és fenntartható használatára irányuló fogékonyságot és tudatosságot.
A Duna Ismerettár a Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság (ICPDR) által készíttetett oktató és foglalkoztató csomag. Feldolgozását részletekben ajánlják, anyagából a 2012/2013 tanévben, a korábbi években szerzett tapasztalatok alapján indul a verseny.

A verseny kategóriái korcsoportok szerint:
  • I. kategória: 5-8. évfolyam (11-14 éves korcsoport)
  • II. kategória: 9-13. évfolyam (15-19 éves korcsoport)
Magyarországi iskolák 3 fős csapatainak jelentkezését várják.
A jelentkezés és a részvétel feltételei:
Jelentkezni a www.danubebox.hu honlapon keresztül történő regisztrációval lehet 2013. február 24-ig (az első forduló lezárásáig).
Nevezési díj nincs.

Ajánlott irodalom:
"Danube Box", Duna Ismerettár tanári kézikönyve, interaktív CD ROM-ja, posztere és játékkártyái. A tanári kézikönyv a weboldalról elérhető és letölthető, az interaktív CD interneten keresztül használható.

Fordulók
A három forduló feladatait a Duna Ismerettár honlapján (www.danubebox.hu) teszik közzé.
A verseny a 2012. évi Duna-Nap szlogenjének jegyében zajlik: „Get active for the sturgeon” – „Tegyünk együtt a vizáért!”

Nyeremények:
Az Országos Döntő mindkét kategóriájában az első három helyezett csapat természetvédelmi táborozáson vehet részt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése