2013. január 7., hétfő

Elérhető az új felsőoktatási felvételi tájékoztató

2012. december 31-étől elérhetőek a felvételi szabályok és az intézmények által 2013 szeptemberére meghirdetett képzések a Felvin.

A felvételi időszak 2013. február 1-jén indul, ettől a dátumtól kezdve lehet jelentkezni a meghirdetett szakokra. A jelentkezési határidő március 1.

A Tájékoztató kiadványok az 1 db jelentkezési lap melléklettel könyv formájában januárban kerülnek a boltokba, míg a hivatalos kiegészítés január végéig jelenik meg a Felvi honlapján. Ez tartalmazza majd a felsőoktatási szakképzéseket és az osztatlan tanári mesterszakokat, valamint az ezekhez kapcsolódó felvételi tudnivalókat (az online, valamint a januárban megjelenő nyomtatott kiadványba ezek az információk nem kerültek be), illetve ez a kiegészítés tartalmazza a december 31. utáni esetleges változásokat is.

A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 39. § (4) bekezdése alapján egy felvételiző összesen legfeljebb öt képzést jelölhet meg. Ugyanazon intézmény ugyanazon szakának állami ösztöndíjas és önköltséges képzési formája (ha a képzési szint és a munkarend is megegyezik) továbbra is egy jelentkezési helynek számít, függetlenül attól, hogy két külön sorban kell szerepelniük a jelentkezéskor. (Nem szükséges azonban egymás után szerepelniük a listában. Pl. lehet az ösztöndíjas képzés az első, míg az önköltséges az utolsó, ekkor is egy jelentkezési helynek kell számolni őket, ha a két jelentkezés csak finanszírozási formájában tér el egymástól).

A Tájékoztató kiadványok elérhetőek a Felvin.

Forrás: oktatas.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése