2013. január 31., csütörtök

„A Mi Hortobágyunk” Természetismereti és néprajzi vetélkedő 6. osztályos diákok számára


A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Hortobágyi Nonprofit Kft. és a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. természetismereti és néprajzi versenyt hirdet 6. osztályos tanulók számára a HNPI működési területén. Világörökségünk, a Hortobágy érdekességeit, szépségeit bemutató vetélkedő 3 témakörben szeretné felhívni a figyelmet e táj különlegességeire: 
 
  1. A Hortobágyi Nemzeti Park természeti értékei
  2. Pásztorélet és magyar háziállataink a Hortobágyon
  3. A halászat története és halfajaink
Háromfős csapatoknak készítenek gondolkodtató, alkotásra és kutakodásra buzdító feladatokat. A verseny 3 írásbeli fordulóból áll, a feladatokat minden hónap második felében kapják meg a versenyzők e-mailben. Az első feladatsort 2013 februárjában küldik, beküldési határidő (postai úton) a következő hónap második fele lesz. Az összesítésben legjobbnak bizonyuló 6 csapat kerül be a döntőbe, melyet 2013. június elején rendeznek meg Hortobágyon.

A döntőbe jutott csapatok egész délutános kiránduláson vesznek részt a Hortobágyon és értékes tárgynyereményekre számíthatnak. A döntőbe jutott csapatokon kívül, a következő 30 csapat díjazásban részesül.

 A vetélkedő ingyenes!

Ha megtaláltátok társaitokat és választottatok egy jó csapatnevet, jelentkezzetek e-mailben 2013. február 15-ig az alábbi címen. Adjátok meg a csapat és a tagok nevét, osztályát, iskolátok nevét, címét, felkészítő tanárotok, tanáraitok nevét, telefonszámát és e-mail címét!

oktatas@hnp.hu
Pusztai Dorottya
környezeti nevelő
+36 30 631 3851

ÉAOP-2.1.1/E-12-k1-2012-0008
Komplex ökoturisztikai fejlesztés a Hortobágyi Nemzeti Parkban című pályázatból finanszírozva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése