2014. január 22., szerda

Képzés a tanulási nehézségek és a magatartási problémák kezeléséhez


A 30 órás akkreditált képzés a közoktatási intézményekben dolgozó pedagógusokat és a gyermekek szüleit kívánja segíteni a hatékony és sikeres oktatás és nevelés folyamatának biztosításában. Különös tekintettel a tanulási zavart mutató (tanulási problémák, diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia), részképesség-zavarokkal küzdő vagy magatartás- és viselkedészavart mutató (hiperaktív, autisztikus, agresszív, provokáló) gyermekek oktatási, nevelési folyamatára helyezi a hangsúlyt, mellyel az óvodai, iskolai és családi körben nehézséget okozó esetekre, helyzetekre kínálnak megoldásokat.
A 30 órás képzés 3x10 órás bontásban kerül meghirdetésre, melynek 10 órás egységei önállóan is teljesíthetőek, de a bevezetés kurzust mindenképp ajánlott elvégezni.
 1. Blokk -10 óra „Méhzümmögés és dühroham”- a tanulás és viselkedés alapjai
2. Blokk – 10 óra „A kevesebb, több! Egy gyermek sem akarja szüleit, tanárait bosszantani!” – tanulási zavarok és kezelésük
3. Blokk – 10 óra „Sokkal jobb rossz gyereknek lenni, mint buta gyereknek!” - magatartás és viselkedészavarok kezelése



A tanfolyamok célcsoportja:
Azok a szakemberek és szülők, akik tanulási zavarral, részképességzavarral küzdő, illetve magatartás és viselkedészavart mutató gyermekekkel foglalkoznak, valamint szeretnék megelőzni ezen problémák kialakulását, és megfelelő segítséget nyújtani a gyermekeknek a nehézségek kezelésével:
- pedagógusok: óvodapedagógusok, általános iskolai tanítók, tanárok
- gyógypedagógusok
- pszichológusok
- szülők
- védőnők, gyermekorvosok (fontos, hogy a legkorábbi életkortól kezdve felismerjék az elmaradásokat és segítséget tudjanak nyújtani ezen felmerülő problémák esetén is a szülők számára)


A képzések helyszínei, időpontjai:
Budapest, 2014. március 8., 22., 29.
Szentendre, 2014. február 5.,6.,7.
Tát, 2014. február 21.,22.,28., március 1.

Időtartama: minden képzési nap 9.00 - 17.30 között,  


A tanfolyam díja: 10000 Ft/10 óra/fő, 2014. február 20. után történő jelentkezés esetén 15000 Ft/10 óra/fő, bármely időpont esetében

További információ:

Reményi Tamás, gyógypedagógus, szenzoros integrációs terapeuta, egyetemi oktató
e-mail: remtom.tovabbkepzesek@gmail.com
telefon: 06-30-458-1388
www.facebook.com/RemenyVilag
www.remenyvilaga.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése