2014. április 22., kedd

„NYOMOZZ NÖVÉNYEK UTÁN AZ IRODALOMBAN!" - alkotóverseny pályázat általános iskolásoknak

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025 számú projekt keretében meghirdeti a „Nyomozz növények után az irodalomban!” című pályázatát.
A pályázat célja, hogy a gyerekek kreativitásának segítségével felhívja a figyelmet a növényvilág szépségeire, sokféleségére és a növények életünkben, kultúránkban játszott elengedhetetlen szerepére, valamint hozzájáruljon az olvasáskultúra fejlesztéséhez.
A pályázatra általános iskolás korosztályból (3-6. osztály) várják az alkotásokat. 

Feltételek:
Olyan egyéni tabló elkészítését várják, ami az alábbi részeket tartalmazza:
1. Növénynevet tartalmazó vers, mondóka vagy más irodalmi mű (kézírással!). Novella, regény esetén idézett szövegrészlet bővebb szövegkörnyezettel.
2. A növény rövid, bemutató leírása (hol él, mi jellemzi, védett-e) a forrás pontos megjelölésével (szerző(k), könyv/forrás címe, kiadó, kiadás éve). A forrás megjelölését a készülő tablón a bemutató leírás alatt zárójelben kell feltüntetni.
3. Fénykép vagy kézzel készített rajz a növényről.


Az A/3 méretű, egyoldalas tablókon a rajzokat és az esetleges díszítést színes ceruzával, zsírkrétával, vízfestékkel, temperával és egyéb színes technikákkal is el lehet készíteni, a (saját készítésű) fotók ragasztással rögzíthetők. A tabló összeállításához, szerkesztéséhez számítógépes technika felhasználása nem megengedett!

Díjazni csak a feltételeknek teljes mértékben megfelelő munkákat tudják.

A pályázatok beérkezési határideje: 2014. május 31.

Kapcsolódó dokumentum:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése