2014. április 10., csütörtök

Virtuális Egyetem

Az idén februárban elinduló Virtuális Egyetem nyílt oktatási modelljében olyan kurzusokat hirdet, amelyhez kurzusgazdaként és résztvevőként is bárki csatlakozhat. A komplex (offline, online és virtuális) tanulási környezet – reagálva a tudásról, annak megszerzéséről és megosztásáról való gondolkodás átalakulására – újfajta megközelítést, hozzáállást, motivációt feltételez az oktatási szereplők részéről.

Egy kurzus oktatási környezete sokféle lehet: van olyan, amelyik osztálytermi környezetben zajlik, de ehhez online közösségi felületek, online rendszerek támogatása kapcsolódik; van, ahol online környezetek 3D-s terekkel, virtuális környezetekkel egészülnek ki.
Ha a legkomolyabb technológiai hátteret szeretnénk is kihasználni, a felhasználó részéről mindössze egy viszonylag erős számítógép és egy egészen átlagos minőségű hálózati kapcsolat szükséges. Ha ez megvan, a felhasználó technikailag felkészült arra, hogy részt vegyen az adott kurzuson, már „csak” a motiváció és a kitartás, illetve szabadon felhasználható idő szükséges a részéről.
 További információk a Virtuális Egyetemről, a kurzusokról és az oktatókról elérhetők a www.virtualis-egyetem.hu honlapon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése