2014. április 2., szerda

Elindult a tavaszi EUROSCOLA internetes kvízjáték



Vegyetek részt az április 1-től élesített EUROSCOLA internetes kvízjáték tavaszi fordulójában, és 24 fős csapatotok az EP támogatásával Strasbourgba utazhat. A versenyidőszak április 15-ig tart.

Az EUROSCOLA-játék egy internetes tudásalapú kvízjáték, Európa földrajzához, történelméhez, gazdaságához és az Európai Unióhoz kapcsolódó feleletválasztós kérdésekkel. Célja, hogy a középiskolás diákok játékos formában felmérjék és fejlesszék Európával kapcsolatos ismereteiket. A legjobbak exkluzív lehetőséghez jutnak: egy strasbourgi program során a többi uniós ország diákcsapataival együtt vitathatnak meg európai uniós kérdéseket.
A programban 16 és 18 év közötti diákok vehetnek részt. Az iskolában egy maximum 24 fős csapatot kell kialakítani két kísérő tanár bevonásával. A vetélkedőben való részvételhez az iskola egy tanárának kell regisztrálnia az iskolát. Egy iskola egy versenyidőszakban csak egy csapatot indíthat!
A csapatok a vetélkedő során 30 kérdést kapnak a következő 10 kategóriában: földrajz, gazdaság, történelem, az Európai Unió története, az Európai Unió intézményei, kultúra-nyelvek-sport, az Európai Parlament, az Európai Unió szakpolitikái, oktatás, politikai és társadalmi rendszerek.
A verseny ideje alatt, azaz április 1–15-ig bármikor lehet regisztrálni. Ezután máris elérhetővé válik a kitöltendő kvíz. A körülbelül 15 percet igénylő tesztet a versenyidőszak alatt csak egyszer lehet kitölteni! A kvíz kitöltésekor érdemes a csapatot összehívni, hogy minél többetek tudására támaszkodva minél gyorsabban tudjátok megadni a választ a számítógépen.
Az EUROSCOLA-programra az Európai Unió mind a 28 tagállamából érkeznek diákok. Az egyes országok legjobb csapatai utaznak Strasbourgba, ahol az „Európai Fiatalok Parlamentje” találkozókon az EP üléstermében személyesen élhetik át, milyen európai parlamenti képviselőnek lenni.
A kiutazáshoz fontos az angol, a francia, vagy a német nyelv ismerete. A nyertes iskolából 24 diák utazhat Strasbourgba 2 kísérő pedagógussal.
További részletek és a játék: www.euroscola.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése