2013. május 3., péntek

„Nyomozz növények után az irodalomban! ” - pályázat 3-6. osztályosoknak



Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025 számú projekt keretében meghirdeti a „Nyomozz növények után az irodalomban! ” című pályázatát.

A pályázat célja, hogy a gyerekek kreativitásának segítségével felhívja a figyelmet a növényvilág szépségeire, sokféleségére és a növények életünkben, kultúránkban játszott elengedhetetlen szerepére, valamint hozzájáruljon az olvasáskultúra fejlesztéséhez.
A pályázatra általános iskolás korosztályból (3.-6. osztály) várják az alkotásokat.

Feltételek:
Olyan egyéni tabló elkészítése, ami az alábbi részeket tartalmazza:
· Növénynevet tartalmazó vers, mondóka vagy más irodalmi mű (kézírással!). Novella, regény esetén idézett szövegrészlet bővebb szövegkörnyezettel.
· A növény rövid, bemutató leírását (hol él, mi jellemzi, védett-e) a forrás pontos megjelölésével (szerző(k), könyv/forrás címe, kiadó, kiadás éve). A forrás megjelölését a készülő tablón a bemutató leírás alatt zárójelben szükséges feltüntetni.
· Fényképet vagy kézzel készített rajzot a növényről.

Az A/3 méretű, egyoldalas tablókon a rajzokat és az esetleges díszítést színes ceruzával, zsírkrétával, vízfestékkel, temperával és egyéb színes technikákkal is el lehet készíteni, a (lehetőleg saját készítésű) fotók ragasztással rögzíthetők. A tabló összeállításához, szerkesztéséhez számítógépes technika felhasználása nem megengedett! Csak a feltételeknek teljes mértékben megfelelő munkák kerülnek díjazásra.
A pályázat hátoldalán a következő adatokat kell feltüntetni: név, életkor, elérhetőség (postai, telefon és/vagy e-mail cím) és az alkotás címe.
A pályázatok beadhatók postai úton az Intézet címére, és személyesen a Vácrátóti Botanikus Kert portáján. A borítékra írják rá: „Nyomozz növények után az irodalomban!”
A pályázatok beérkezési határideje: 2013. június 30.

A beérkezett pályázatokat két kategóriában fogják értékelni korcsoport szerint. Korcsoportonként az első három legszebb, legötletesebb alkotás pályázója könyvjutalomban részesül, valamint a nyertes és a zsűri által legkreatívabbnak, legötletesebbnek, legszebbnek tartott pályaműveket 2013. szeptember 10-től október 10-ig kiállítják.

A beküldők pályázatait a szervezők nem küldik vissza.
Az eredmény 2013 júliusában megjelenik a www.botanikuskert.hu honlapon illetve a nyerteseket külön is értesítik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése