2013. május 30., csütörtök

Migránsok Európában – Multimédia pályázat művészeti, újságírói, audiovizuális és kommunikációs képzést nyújtó iskolák diákjai számára

Beadási határidő: 2013. június 20., éjfél

Az Európai Bizottság Belügyi Főigazgatósága multimédia pályázatot hirdet “Migránsok Európában” témában. A pályamunkáknak (poszterek, fotók, videók) az Európán kívülről érkezett migránsok európai társadalmakban betöltött szerepét kell bemutatniuk.
Kik pályázhatnak?
A pályázatra művészeti, újságírói, audiovizuális és kommunikációs képzést nyújtó iskolák 18. életévüket betöltött diákjai nyújthatják be alkotásaikat az Európai Unió tagállamaiból és Horvátországból.

Milyen témában?
A pályázatra az alábbi három kategóriában elkészített alkotásokkal lehet benevezni:
•    Poszterek
•    Fényképek
•    Videók

Hogyan lehet nevezni?
A jelentkező iskolájának regisztrálnia kell a pályázat honlapján keresztül. Miután a regisztráció érvényességét az egyes országok koordinátorai ellenőrzik, az iskola kap egy bejelentkezési jelszót. Ezt követően az iskola küldheti be diákjainak tetszés szerinti számú egyéni vagy kollektív alkotását egy vagy több kategóriában.

Hogyan zajlik az értékelés?
A pályamunkák benyújtási határidejének letelte után az alkotásokat először az egyes országokban értékelik a nemzeti zsűrik. Minden nemzeti zsűri kiválasztja az adott országban a 10 legjobb alkotást.
Ezt követően egy európai zsűri választja ki a nemzeti döntősök közül a 30 európai döntőst, illetve végül a 3 kategória legjobb alkotásait. A 30 döntős pályamunka a honlapon is elérhető lesz, ezekre szavazhat majd a közönség, így kerül ki közülük a közönségdíjas alkotás.

Mit lehet nyerni?
A négy nyertes iskola – a kategória-győztes és a közönségdíjas pályamunkák alkotóinak intézményei – mindegyike 10 ezer eurós díjazásban részesül.
A harminc döntős pályamunkát benyújtó iskolákból három-három képviselő kap meghívást Brüsszelbe két napra a díjkiosztó ünnepségre. Az utazási és szállásköltségeket az Európai Bizottság fedezi.

Kapcsolat:
Michele Cercone (+32 2 298 09 63)
Tove Ernst (+32 2 298 67 64)

A teljes pályázati kiírás megtalálható a www.migrantsineurope.eu/hu/palyazatrol címen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése