2013. május 9., csütörtök

„ Élj Biztonságban” - vers dal, próza és rajzpályázat


 A Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány, a Szolnok Város Közbiztonságáért  Közalapítvány és a Szolnok Városi Baleset-megelőzési Bizottság az idei évben az ÉAOP-5.1.3-11-2011-0038 számú „Út-mutató Köz- és közlekedésbiztonság, bűnmegelőzés szolnoki fiataloknak új alapokon” című pályázata keretében meghirdeti a 


„ Élj Biztonságban” címmel, vers dal, próza és illusztráció (rajz) pályázatát.

A következő témakörökben és korcsoportokban várják a gyermekek és fiatalok munkáit:

      I.   korosztály : általános iskolások : 7-10 éves, 11-14 éves
Témakör:
-  Előzzük meg a kerékpár lopásokat! (Hogyan őrizzük, védjük a kerékpárunkat? )  
-  A nyár veszélyei  (Ha egyedül maradok otthon mire vigyázzak?, Hogyan közlekedjek, szabad vizekben történő fürdés szabályai, csavargás, tűzgyújtás szabályai, stb.)
-  Internet veszélyei (időkorlátok, fizikai tünetek, pedofil bűnözők a neten, chatelés szabályai,     online játékok, közösségi oldalak: mit tehetek fel és mit nem, hogyan lehet mégis biztonságosan netezni, stb. ) 

    II.  korosztály :  középiskolás (15-18 éves) és főiskolás korosztály (19-26 éves)
Témakör: 
- Előzzük meg a kerékpár lopásokat! (Hogyan őrizzük, védjük a kerékpárunkat? )
- Internet veszélyei ( időkorlátok, fizikai tünetek, pedofil bűnözők a neten, chatelés szabályai, online játékok, közösségi oldalak: mit tehetek fel és mit nem, hogyan lehet mégis biztonságosan netezni, stb. ) 
-  Áldozatvédelem ( hogyan vigyázok az értékeimre, milyen vagyonvédelmi eszközöket használok  saját magam és értékeim védelmében, a sértetté válást előidéző magatartások illetve azok megelőzése, családon belüli erőszak formái és annak megelőzési lehetőségei)
   
A vers, dal, próza kategóriába tartozó pályaművek terjedelmére megkötés nincs. Egy pályázó több pályaművel is nevezhet. Az illusztráció (rajz) kategóriába tartozó alkotások mérete: A/3-as vagy A/4-es lehet, de  várnak plakátokat is!!! A művek készülhetnek egyéni ötlet alapján, egyedi technikával is: pl. tűzzománc, batikolás, üvegfestés.

Minden pályázat hátoldalán fel kell tüntetni:

- szítője neve, születési ideje 
- iskolája neve, címe, osztálya 
- főiskolások esetében telefonszám, egyéb elérhetőség 
- témakör
Beküldési határidő: 2013. május 28. kedd

Cím: Szolnok Városi Baleset-megelőzési Bizottság (5000 Szolnok, Dr. Sebestény Gyula út 5.)

A beérkezett pályaműveket a Bizottság által felkért zsűri kategóriánként értékeli és a pályázat nyertesei értékes díjazásban részesülnek, melynek időpontjáról a Bizottságtól kapnak írásbeli értesítést. ( A pályaműveket nem áll módunkban visszaszolgáltatni - a pályázati kiírás szerint-.)

 További információt kaphatnak Táncos Anita r.őrnagytól az 56/501-600,  19-40-es melléken.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése