2013. június 25., kedd

Referencia-intézmények minősítésének eljárásrendje

A referenciaintézmények minősítési eljárásának záró szakaszára a TÁMOP 3.1.1 11/1 2012 0001 XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció) kiemelt projekt II. szakaszának keretében kerül sor.

A minősítés záró szakaszának eljárásrendjét 2013. június 3-án hagyta jóvá az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára. A jóváhagyott eljárásrend alapján 2013 őszétől várhatóan 2015 januárjáig zajlanak le a referenciaintézményi szerepkörre felkészült, előminősítést szerzett intézmények minősítési eljárásai. A referenciaintézményi szerepkör betöltéséhez szükséges fejlesztéseket az érintettek a TÁMOP 3.1.7 11/1 2 projekt forrásainak igénybe vételével vagy önállóan is megtehették.

Az intézmények az új eljárásrendben meghatározott dokumentumok előzetes elektronikus benyújtásával illetve a referenciaterületi jó gyakorlatok szakmai bemutatójának összeállításával készülnek fel közvetlenül a minősítő ülésre. A minősítő ülés során – melyre minden esetben az adott intézményben kerül sor – az intézmények képviselői három szakemberből álló minősítő testület előtt adnak számot arról, hogy alkalmasak lesznek a vállalt referenciaterületeken a példaértékűen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra. A minősítő testület pozitív döntése esetén az intézmény megszerzi a „minősített referenciaintézmény" címet, mely a TÁMOP 3.1.1 projekt II. szakasz fenntartási időszakának végéig szól.
Az Educatio Nonprofit Kft. az iskolataska.educatio.hu felületen tájékoztatja az érintett intézményeket a minősítési eljárással kapcsolatos tudnivalókról.

Az eljárásrend itt olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése