2013. június 4., kedd

Iskolazöldítés - Pályázat közösségi funkciójú zöld területek létesítésére

A MOL és az Ökotárs Alapítvány közösen kétfordulós pályázatot hirdet az alábbi témában:


Milyen területekkel/terekkel lehet pályázni? - közpark, pihenőpark és kert, iskolapark létesítésére vagy rehabilitációjára; - zöldfelületeket összekötő útvonalak mentén fasorok, pihenőhelyek, kilátópontok létrehozására, vagy vonzerejük növelésére; - esetenként speciális célcsoportok (pl. mozgáskorlátozottak) igényeit kielégítő parkok létrehozására.

A felújítandó közpark nem lehet kisebb 1500 nm-nél! (50 000 főnél nagyobb lélekszámú településeken a sűrűbb beépítés miatt ettől el lehet térni, de ezt az Ökotárs Alapítvánnyal előzetesen egyeztetni kell.) A felújított területnek közösségi funkciókat kell ellátnia, a közösség használatára kell készülnie. Ennek megfelelően a területnek a közösség számára folyamatosan hozzáférhetőnek kell lennie (így tehát pl. zárt iskolakertek felújítását a Program nem támogatja).

A pályázat utófinanszírozott, tehát az elnyert támogatást teljes egészében a program tartalmi és pénzügyi elszámolása után kapja meg a támogatott szervezet. A kiválasztott terület kialakításának/megújításának tervét a helyi közösség bevonásával kell kidolgozni, majd pedig a munkálatokat és a terület utógondozását is a helyi közösség aktív bevonásával, részvételével kell elvégezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése