2013. június 3., hétfő

Egy nap az anyanyelvünkért - pályázat tanulmányi kirándulásra

Egy nap az anyanyelvünkért mottóval hirdet pályázatot a Consequit Jövő Alapítvány olyan oktatási intézmények részére, amelyek általános iskolai feladatokat látnak el Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

A Jövő Alapítvány az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően 2013-ban is elindítja az „Egy nap az anyanyelvünkért” pályázatát. Az alapítvány nem titkolt célja, hogy széles körben terjessze el az egészségmegőrzést, a sportot, a környezetvédelmet, a kultúrát és az oktatást is a legfiatalabb generációkon keresztül. Az anyanyelvi pályázatot az oktatás és a kultúra jegyében indítják útjára, hiszen nagyon fontos, hogy a jövő generációja számára mintaként szolgálhasson.
A Magyar Nyelv Múzeuma 2008. április 23-án nyitotta meg kapuit és már számtalan diák látogatott el ide a Jövő Alapítvány segítségével. A múzeum fő célkitűzése, hogy a magyar nemzeti műveltség egyik alapértékét az anyanyelvi kultúrát közvetítse. A múzeum állandó kiállításán időrendben mutatják be a magyar nyelv jelenét, jövőjét és múltját is. A kiállítás segítséget nyújt abban, hogy a diákok pontos képet kapjanak a táji tagozódásokról és annak mai változatairól. Magyarország kuriózumnak számít, hiszen nem minden ország büszkélkedhet saját anyanyelvi múzeummal! Az Európában egyedülálló intézmény impozáns épületét Radványi György Ybl-díjas építész tervezte. A múzeum területén található a Kazinczy Emlékcsarnok, a Kazinczy-sírkert és a Kazinczy Ferenc Emlékpark.

A pályázat alapgondolata
A Consequit Jövő Alapítvány lehetőséget szeretne biztosítani az általános iskolai feladatokat ellátó Jász-Nagykun-Szolnok megyében működő oktatási intézmények részére, hogy egy egész napos kirándulás keretében megtekinthessék a Magyar Nyelv Múzeumát.  Az alapítvány felvállalja, hogy külön autóbuszt bérel a gyermekek szállítására, valamint finanszírozza a belépő díjakat is. A kirándulásokra 2013. október és szeptember valamint 2014. március, április, május hónapokban kerül sor az iskolákkal előre egyeztetett időpontban.

A pályázat feltételei
Minden oktatási intézményből azon 7. és 8. osztályok pályázhatnak (akár több osztály is), amelyeknek a magyar irodalom tantárgyból az osztályátlaga a legjobb (legalább „jó”, azaz 4-es) volt az elmúlt félévben.

A pályázatokat az alábbi levelezési címre várják: Consequit Jövő Alapítvány, 1036. Budapest, Pacsirtamező u.17.

A pályázat beadása: A szervezők kérik, hogy tüntessék fel a pályázó iskola nevét, címét, az osztály megjelölését és névsorát, valamint az osztály átlageredményét a nevezett tárgyból. Továbbá kérnek egy írásos igazolást arra vonatkozóan, hogy a kirándulás a szülők engedélyével és beleegyezésével történhet.

A pályázat beküldésének határideje: 2013. július 19. péntek.
A pályázat nyertesei levélben kapnak értesítést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése