2013. június 12., szerda

Biztosítsd a sikeredet! – Pályázat pénzügyi kockázatkezeléssel foglalkozó oktatási programban való részvételre általános iskolák és középiskolák részére

A Junior Achievement Magyarország és az AXA Biztosító Zrt. pályázatot hirdet a Biztosítsd a sikeredet! elnevezésű pénzügyi kockázatkezeléssel foglalkozó oktatási programban való részvételre.
 
A program célja valós élethelyzeteket bemutató feladatokon, interaktív gyakorlatokon és beszélgetéseken keresztül megtanítani a gyerekeknek, hogyan kell a pénzzel gazdálkodni és tervezni.

A pályázat célja a Biztosítsd a sikeredet! programban való részvétel.

Pályázók köre: A kiírók a felhívásra az alábbi városokban működő általános iskolák és középiskolák jelentkezését várják: Békéscsaba, Budapest (6 iskola), Debrecen, Győr, Kaposvár, Kazincbarcika, Miskolc, Siófok, Szeged, Szolnok és Veszprém.

A program részletei:
A program megvalósítása során az AXA önkéntes a jelentkező iskolákban, egy kiválasztott osztályban fog 3 (3×45 perc) alkalommal látogatást tenni. A tanórai foglalkozásokat megelőzően a tanároknak, diákoknak lehetősége lesz megismerkedni az AXA önkéntessel, hogy a későbbiekben minél hatékonyabban folytathassák a foglalkozásokat.
Az osztályok a korosztályukra szabott ismeretanyagot fognak elsajátítani az alábbi témakörökben: bevételek, kiadások, költségvetés, kockázatkezelés, biztosítás és befektetések. A megcélzott korosztály az általános iskolák 7-8. osztálya illetve a középiskolák bármelyik évfolyama 18 éves korig.

A jelentkezős iskolák vállalják, hogy:
  • kijelölnek egy osztályt, ahol egy tanár (osztályfőnök) segítségével az AXA önkéntes megtartja a foglalkozásokat a 2013-2014 őszi félév során (2013.12.06-ig)
  • a tanár kapcsolatot tart az önkéntessel és a JAM koordinátorral
  • a tanár és a gyerekek kitöltik a bemeneti és kimeneti kérdőíveket
A pályázat benyújtásának határideje: 2013. június 28. péntek 18:00 óra
A jelentkezési lapokat elektronikus formában küldjék el a kovacs.ildiko@ejam.hu címre, a tárgyban a Biztosítsd a sikeredet! megnevezéssel.
 
 
További információért illetve bővebb felvilágosításért kérjük forduljon Kovács Ildikóhoz a program koordinátorához az alábbi elérhetőségeken:
  • Telefon: 06-30-996-0359
  • E-mail: kovacs.ildiko@ejam.hu
A teljes pályázati kiírás: 
Biztosítsd a sikeredet! – Pályázat pénzügyi kockázatkezeléssel foglalkozó oktatási programban való részvételre általános iskolák és középiskolák részére

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése