2014. március 25., kedd

Felhívás erdei iskoláztatással kapcsolatos továbbképzésre pedagógusok és erdei iskola szolgáltatók számára



A továbbképzés elvégzése feltétele az erdei iskolai támogatások igénybevételének, amelyek a Svájci- Magyar Együttműködési Program SH/4/10 azonosító számú „ Égigérő tanterem” című projekt keretében a 2013-tól 2016-ig kerülnek meghirdetésre.

Kizárólag azok az iskolák és azok az érvényes minősítéssel rendelkező erdei iskola szolgáltatók kaphatnak támogatást jelen konstrukcióban,  ahonnan legalább egy pedagógus, illetve egy munkatárs részt vesz a képzésen és az azt követő műhelymunkán.

Továbbképzés megnevezése: Természetismereti terepi vezető - akkreditált továbbképzés és műhelymunka

A képzés szervezője: Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ)

A részvétel feltételei:
Általános iskolai korosztállyal foglalkozó pedagógus vagy minősített erdei iskolai szolgáltató munkatársa jelentkezhet a képzésre

A képzés óraszáma: 34 óra + 10 óra műhelymunka
(Két hétvége: péntek délután, szombat teljes nap, vasárnap délelőtt)
A 44 órás továbbképzés 15 óra elmélet, és 19 óra terepi, illetve 10 óra kooperatív csoportmunkából tevődik össze. A továbbképzések műhelymunkával egészülnek ki, mely során a pedagógusok és a szolgáltatók új ismeretanyagra tehetnek szert a Natura 2000 eszméjével kapcsolatosan, továbbá módszertani útmutatást kapnak arra vonatkozóan, hogy milyen formában lehet beépíteni az erdei iskola programba a Natura 2000-es területek ismeretanyagát.


Szervezés: 
A képzés 2014 április 25- 26- 27. ; május 09-10- 11. kerül megszervezésre a Szolnoki Gyermek és Ifjúsági közalapítvány – Turistikai és Szabadidő Központban

5000 Szolnok, Tiszaliget (www.turisztikaikozpont.hu)
Jelentkezési határidő: 2014. április 18. (péntek)
 
A képzésről további tájékoztatást nyújt:
Molnár Zoltán (mzmadar6@gmail.com; 20/226-2828)

Kapcsolódó link:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése