2014. szeptember 26., péntek

Tőzsdejáték középiskolásoknak

A Közép-európai Brókerképző és Értékpapír-piaci Ismeretterjesztő Alapítvány - együttműködve az Erste Befektetési Zrt-vel - a 2014/2015-ös tanévben ismét értékpapír-piaci témájú tanulmányi versenyt és tőzsdejátékot hirdet a középiskolai diákok számára. 
Az alapítvány célja - összhangban a NAT és az új kerettanterv céljaival és sok neves pénz- és tőkepiaci szereplő, pl. a Budapesti Értéktőzsde szándékaival - középiskolai diákok gazdasági, pénzügyi és tőzsdei ismereteinek megalapozása, bővítése.

Az online tőzsdei felület használatával általában rutint szerezhetnek az online pénzügyi rendszerek (pl. e-banking, online értékpapírszámla) használatában is, de az egyes vállalatokkal kapcsolatos híreket olvasva
rendszeres újságolvasóvá is válhatnak.

A verseny elődöntőjében és döntőjében jellemzően kreativitást igénylő feladatokat kell majd megoldaniuk. A legjobban szereplő csapatokat és felkészítő tanáraikat a
  Nyereménylistában meghatározott módon díjazzák.

A korábbi években a verseny és az ott jól szereplő diákok számos alkalommal jelentek meg a médiában (
www.portfolio.hu, www.napi.hu, stb), a nyári gyakorlatról pedig videók is készültek, melyek elérhetőek honlap "média" menüpontja alatt is.
Az idei verseny részletei és a korábbi versenyek története a www.kebaverseny.hu honlapon tekinthetőek meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése