2014. szeptember 15., hétfő

Pedagógusminősítés 2015: megnyílt az e-portfólió feltöltőfelület

Megnyílt az elektronikus felület, ahová 2014. november 30-ig feltölthetik portfóliójukat azok a pedagógusok, akik szerepelnek az oktatásért felelős miniszter által kiadott 2015-ös minősítési tervben. Az érintetteknek teljes portfóliót kell véglegesíteniük. A nyáron jóváhagyott módosítások nyomán csökkent az elvárt dokumentumok mennyisége.
 
Minősítővizsgájukra, minősítési eljárásukra 2015-ben kerül sor, és sikeres minősítővizsga, minősítési eljárás esetén 2016. január 1-jén kerülhetnek a pedagógus-előmeneteli rendszer következő fokozatába, vagyis Gyakornok fokozatból Pedagógus I. fokozatba, Pedagógus I. fokozatból pedig Pedagógus II. fokozatba nyerhetnek besorolást.
Az Oktatási Hivatal elektronikus levélben tájékoztatta az e-portfólió feltöltőfelület megnyitásáról a minősítésben részt vevő pedagógusokat, valamint intézményvezetőiket. A feltöltőfelületen elérhető felhasználói útmutató közérthetően megfogalmazza, milyen dokumentumokat, miként és hová töltsenek fel. A pedagógusok tájékoztatását szolgálja az „Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez" című összeállítás második, javított változata, amely az Oktatási Hivatal honlapján, a www.oktatas.hu/kiadvanyok oldalon érhető el.
Az e-portfólió feltöltőfelületét érintő technikai kérdéseiket az eportfolio@educatio.hu e-mail címen, az e-portfólió tartalmi elvárásaival kapcsolatos kérdéseiket a minosites@oh.gov.hu e-mail címen jelezhetik a pedagógusok.

Forrás: oktatas.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése