2014. október 28., kedd

Így tanítom 2.0 - Pályázat gyakoroló pedagógusok és tanárjelölt hallgatók részére

A Barankovics István Alapítvány második alkalommal hirdet pályázatot az általános és középiskolák "Ember és társadalom" műveltségterületéhez kapcsolódó, jó gyakorlatok ösztönzésére, ezúttal a fiatalok társadalmi szerepekre való felkészítése terén.

Pályázni lehet: A műveltségterület pedagógiai céljaihoz kapcsolódó, bármely tantárgy keretében megjelenő óratervekkel az alábbi területeken: - az állampolgári mentalitáskultúra formálása, résztvevő állampolgári viselkedésminták megalapozása - a magyar és európai állampolgárság, a nemzettudat kérdései - a fiatalok életében releváns erkölcsi kérdések - társas kapcsolatok, helyi közösségek működése - demokratikus értékeink (pl. méltányosság, igazságosság, szolidaritás, egyenlő bánásmód stb.) - a környezetért érzett felelősség
Pályázni lehet már megvalósított és sikeres, folyamatban lévő és újonnan kidolgozott anyagokkal egyaránt. A pályázatban felhasználhatók szakirodalomból vett módszertani elemek és azok kombinációi, de a munkának alapvetően a szerző saját alkotásának kell lennie. Az óraterveket az alapítvány oldaláról letölthető formanyomtatvány felhasználásával kell elkészíteni. Az óravázlathoz szemléltető anyag csatolható.
A pályázat terjedelme minimum 10 maximum 15 oldal. (1 oldal cca. 1800 karakter, szóközzel együtt)
A pályamunkák benyújtásának módja: A pályázatra egy pedagógus, vagy tanárjelölt csak egy pályamunkát nyújthat be. A pályázatokat e-mail-en kell megküldeni a kiss.maria.rita@barankovics.hu és az iroda@barankovics.hu címre.
A pályamunkák benyújtásának határideje: 2014. november 9.
 
A pályázattal kapcsolatban érdeklődni a kiss.maria.rita@barankovics.hu e-mail-címen lehet.
http://barankovics.hu
Kapcsolódó dokumentumok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése