2013. április 12., péntek

Meixner-módszerű képzés

Már négy éve forgalomban van a Meixner Alapítvány műhelyében a Játékház tankönyvcsalád folytatásaként készült Hónapról hónapra Meixner-módszerű 2.-4. osztályos anyanyelv tankönyvcsalád első tagja, a második osztályos taneszközkészlet. Az elmúlt tanévben már a 4. osztályos könyvek is széles körben használatba kerültek, kiegészült az alsó tagozatos Meixner-módszerű olvasás és nyelvtantanítás taneszközkészlete.

Az eddigi tapasztalatok alapján a hagyományos pedagógiai környezetben is beváltak a könyvek, mert az óraszervezésben jelentős segítség a tanítók számára a differenciált taneszköz. A kiadó a  taneszközök minél eredményesebb felhasználásának érdekében 30 órás tanfolyamokat akkreditáltatott. Az egyik a 2. osztályos tankönyvek felhasználására készít fel, a másik összevontan a 3.-4. osztályosokra. Ezeken a tanfolyamokon nemcsak a "hogyan-okra" szorítkoznak, hanem a "miértekre" is nagy hangsúlyt fektetnek.

A képzésekre azokat a kollégákat várják, akik szívesen bővítik módszertani ismereteiket a Meixner-módszer osztálykeretben, differenciált osztálymunkában, kooperatív technikákra is támaszkodó, drámapedagógiai lehetőségekre is építő kiterjesztésével a második osztályban! Szeretnének megismerni egy korszerű, eredményes megoldást olvasás-, szövegértés- és nyelvtantanításra.

A továbbképzés díja: 30 000Ft a kézikönyv és tanmenet a kiadó honlapjáról ingyenesen letölthető. A tanfolyami hallgatók ingyenesen megkapják a tankönyvcsomagokat is.

Kihelyezett képzést 10-12 fő jelentkezése esetén bárhol tartanak.

További részletesebb információ: Damó Eszter 30/ 6168243, kiado@aio.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése