2013. április 29., hétfő

Fesd a várost zöldre!

A National Geographic, a GE és a Center for Science egy új online játékkal jelentkezett, amelyben a játékosok környezetbarát metropoliszt tervezhetnek és irányíthatnak.
A Plan It Green: The Big Switch című játékban a játékosok polgármesterek bőrébe bújva pontokat kapnak azért, ha okos módszereket találnak ki a tisztább energia előállítására, a város okozta környezetterhelés csökkentésére és a „lakosok boldogságának” növelésére.
A játékosok más online polgármesterekkel versengenek azért, hogy városuk a legmagasabb pontszámot érje el. „A diákok otthon és az iskolában megtanulják, milyen fontos szerepe van az újrahasznosításnak és a környezetbarát szokásoknak a környezet védelmében, de a Plan It Green egy lépessel tovább megy ennél” - magyarázza Chris Mate, a National Geographic játékokért felelős alelnöke. „Az ötletes, mókás és intuitív játék során a játékosok felfedezhetik, hogy mivel jár egy város felépítése és vezetése. Az energiahatékonyabb környezet kialakításával csökkenthetik városuk környezetre gyakorolt hatását, és boldogabb, erősebb közösségeket hozhatnak létre.”
A Wyse Games által fejlesztett játék a Connect! Transform the Future elnevezésű új nemzeti kezdeményezés része. A Connect! kezdeményezést a National Geographic, a GE és a Center for Science dolgozta ki azzal a céllal, hogy gondolkodásra és beszélgetésre késztesse az amerikai gyerekeket és tinédzsereket az energia jövőjéről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése