2014. január 20., hétfő

Várépítő pályázat - intézményfelújításra

Hogyan segít a rezsicsökkentésben a Várépítő pályázat?

Egy épület energetikai felújítása komplex feladat. Az első, ami eszünkbe jut, az a homlokzat szigetelése, a nyílászárók minősége, ám a tető állapota és a fűtési rendszerek, a kazán minőségi is nagyban befolyásolja a havi költségeket.
Azon intézmények, aki energiamegtakarást célzó beruházást terveznek, a Várépítő pályázaton a következő munkálatok elvégzéséhez igényelhetnek terméktámogatást:

Homlokzati hőszigeteléshez igényelhető anyagok
Bachl Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. 500 000 Ft+ÁFA értékű homlokzati hőszigetelése
Baumit Kft. 1 000 000 Ft+ÁFA értékű homlokzati hőszigetelő rendszere
 
Tetőfelújításhoz igényelhető termékek
Creaton Hungary Kft. 3 000 000 Ft+ÁFA értékű kerámia tetőcserepe
TONDACH Magyarország Zrt. 500 000 Ft+ÁFA értékű kerámia tetőcserepe
 
Fűtési rendszerek korszerűsítése Weishaupt kazánnal
A Weishaupt Hőtechnikai Kft. felajánlása 2 db csúcsminőségű kondenzációs kazán szobavezérlővel, amelyet egy gyermekintézmény és egy műemlék épület nyerhet el. 
Nyílászárók cseréje
A Real Home Bau Kft. 400 000 Ft+ÁFA értékű nyílászárót ajánlott fel egy gyermekintézménynek.

Szakértői szolgáltatások
Az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. minőségellenőrzésre, tanácsadásra, meglévő épület statikai szakvéleményére, tervezett bővítés, új építés, felújítás mintavételi és minősítési terv elkészítésére és hőkamerás vizsgálat elvégzésére pályázhatnak összesen 2 000 000 Ft+ÁFA értékben, 50-50%-ban gyermekintézmények és műemlékek. 
A Bartal és Rabb Kft. 500 000 Ft + ÁFA értékű komplex tetőszerkezeti faanyagvédelmi és statikai szakértői véleményt kínál fel egy műemléképület számára.

További termékek beltéri illetve kültéri felújításokhoz a www.varepitopalyazat.hu/palyazhato-termekek oldalon találhatók.


Hogyan pályázhatnak az önálló gazdálkodással nem rendelkező gyermekintézmények?
Minden intézmény önállóan is pályázhat, akkor is, ha önkormányzati, alapítványi, stb. fenntartásban van, vagy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz tartozik. Azonban minden esetben a pályázathoz mellékelni kell un. fenntartói nyilatkozatot a pályázó működéséért felelős szervtől. Ebben a fenntartó nyilatkozik, hogy tudomással bír az intézményben tervezett beruházásért és azért anyagi felelősséget vállal. Ezzel a fenntartó  azt is vállalja, hogy amennyiben a pályázó nyer, de az átadásra került terméket nem a pályázatnak megfelelően használta fel, annak ellenértékét számla ellenében a felajánló cégnek megtéríti.
További hasznos információk a pályázat előkészítéséhez: www.varepitopalyazat.hu/gyik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése