2014. január 23., csütörtök

Fiatalok az európai erdőkben - nemzetközi tanulmányi verseny középiskolásoknak

Az Országos Erdészeti Egyesület és az "Young People in European Forests" (YPEF) Nemzetközi Bizottság nemzetközi tanulmányi versenyt hirdet Fiatalok Az Európai Erdőkben – 2014 címmel.
A YPEF verseny célja, hogy a résztvevő középiskolás diákok megismerjék Európa és az egyes országok erdeit, a természet és környezetvédelemben betöltött szerepüket, és az ehhez kapcsolódó erdészeti tevékenységeket. Objektív kép alakuljon ki bennük a természeti erőforrások megőrzéséről és a velük való fenntartható gazdálkodás szükségességéről saját környezetükben és európai léptékben egyaránt.

A versenyhez csatlakozott országok: Ausztria, Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Németország, Portugália, Románia, Szlovénia, Ukrajna, Szlovákia, Belgium, Svájc, Norvégia, Görögország, Finnország, Ciprus.

A jelentkezés feltételei: 
A versenyre 2-3 fős csapatok jelentkezhetnek, a tagok nem lehetnek fiatalabbak 13 és nem lehetnek idősebbek 20 évesnél a 2013/2014-es tanév kezdetén, azaz 2013. szeptember 1-én.

A verseny nyelve angol (minden csapattag esetében feltétel a nyelvtudás). A verseny nemzeti szakaszának első fordulójában a feladatok magyar nyelven kerülnek megfogalmazásra, a nemzeti és nemzetközi döntő feladatai kizárólag angol nyelvűek.

A jelentkező csapatoknak regisztrációs díjat az idei évben nem kell fizetni. A verseny hazai fordulóit a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás program támogatja.
 
A felkészülési anyag:
A verseny felkészülési anyaga 2014. február 1-től a verseny nemzetközi honlapján található meg (www.ypef.eu), valamint további anyagok érhetőek el a nemzeti szakaszhoz az Országos Erdészeti Egyesület honlapján (www.oee.hu).
Jelentkezés:
Az OEE honlapjáról letölthető excel fájl kitöltésével és a titkarsag@oee.hu címre való megküldésével lehet jelentkezni. Figyelem! Egy iskola több csapata jelentkezhet egy excel fájl megküldésével, de csapatonként külön munkalapot kell kitölteni!

Jelentkezési határidő: 2014. február 20.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése